50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Ανατρέχοντας στην μακρόχρονη ιστορία του Πλαισίου, από το παρθενικό κατάστημα 12 τ.μ. στην οδό Στουρνάρη έως τα 23 σημεία πώλησης πανελλαδικά, η εταιρεία έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση, καθώς καθιερώθηκε στην κορυφή του κόσμου της τεχνολογίας, γιγαντώθηκε με την είσοδό της στο Χρηματιστήριο το 1999, ενώ απέκτησε ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά και στα social media.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Το Πλαίσιο γεννήθηκε το 1969 σε ένα μαγαζάκι 12 τ.μ. στην παράπλευρη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) οδό Στουρνάρη 24, με είδη Σχεδίου & Χαρτοπωλείου.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Commodore 64, ZX Spectrum και Turbo-X «ποζάρουν» για την πρώτη τους φωτογραφία. Η ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε. εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της Πληροφορικής και δημιουργεί ειδικό Computers shop επί της οδού Στουρνάρη 24 το 1985.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

To 1986 η εταιρεία προχωρεί σε μία από τις αξεπέραστες πρωτοπορίες της. Συναρμολογεί στα μέτρα του κάθε πελάτη ξεχωριστά, με το σύστημα Built to Order (B.T.O) τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με το κατοχυρωμένο brand name “TURBO-X”.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

To 1999 γεννιέται το plaisio.gr. Ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα Ηλεκτρονικά Καταστήματα της εποχής του.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Το νέο τετραόροφο κατάστημα experience store στην Αγία Παρασκευή ανοίγει το 2018 και ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να “ζει” την εμπειρία των προϊόντων που επιλέγει, δοκιμάζοντας τα.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Σήμερα, το ΠΛΑΙΣΙΟ, διαθέτοντας το μεγαλύτερο κέντρο συναρμολόγησης υπολογιστών στα Βαλκάνια, με ένα νέο retail identity που πρωτοεφάρμοσε στα νέα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και των Χανίων, συνεχίζει δυναμικά, ανανεώνοντας την εικόνα του δικτύου του και περνάει με στρατηγικές κινήσεις σ’ έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

50 χρόνια Πλαίσιο, 50 χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ: Φωτογραφικό υλικό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Επίσης, θεωρείται και ένα από τα χειρότερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα μετά τα Jumbo και τα Mymarket. Μια απλή αναζήτηση στο indeed με τις κριτικές των υπαλλήλων θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

dimitris

Κώστα εσύ καλά κάνεις από την πλευρά σου. Αλλά καλό είναι να τονίζουμε και την άλλη όψη των πραγμάτων και να μην είμαστε απαθείς καταναλωτές γιατί εμείς (εννοώ συνολικά σαν καταναλωτές) με την στάση μας συντηρούμε κάποιες εταιρίες. Το γνωρίζω και από γνωστούς μου που δούλευαν παλαιότερα, από διάφορα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που είχα παλαιότερα συμβουλευτεί για δουλειά και επιβεβαιώνεται και από site αξιολογήσεων υπαλλήλων. Από εκεί και πέρα το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών και των καταναλωτών.

dimitris

Ναι ισχύει ότι έγραψα και για την Vodafone. Και εγώ θα μπορούσα να σου πω από την πλευρά μου ότι για τα “ιστορικά στοιχεία μιας εταιρίας” υπάρχουν άλλα site ή η επίσημη σελίδα του πλαισίου από την οποία μπορεί να ενημερωθεί ο καταναλωτής μιας και δεν αφορά τεχνολογικό ζήτημα, αλλά εσύ θέτεις τους όρους για το τι ανεβάζεις στο site σου και τι όχι. Καλό σου απόγευμα.

jim

Δημητρη καλα τα λες συμφωνω,αλλα τι να πει δηλαδή ο άνθρωπος?οτι στην εταιρεία οι άνθρωποι βιώνουν δυσκολιες κλπ?αυτο ισως σηκώνει και μήνυση από την εταιρεία!!!οπως καλα λεει ο κυριος βλαχακης και δεν ξερω γτ τοσα αρνητικα λάικς ειναι οτι ειναι τεχνολογικό σάιτ και οχι κατι αλλο.ετσι πιστευω,και δεν το λεω κακοπροαιρετα.

Teo Kar

Συνδικαλιστές του πληκτρολογίου όλοι σας!Άλλα λέει ο Κώστας άλλα εσείς!Μην μας κουράζετε άλλο.

dimitris

Εγώ απλά είπα ότι σαν καταναλωτές και σαν άνθρωποι πάνω απ΄όλα θα πρέπει να βλέπουμε και την άλλη πλευρά των επιχειρήσεων. Γιατί στην θέση των υπαλλήλων αυτής ή παρόμοιων εταιριών μπορεί να βρεθούμε κάποια στιγμή οι ίδιοι, τα παιδιά μας ή κάποιος συγγενής μας και μετά να αλλάξουμε την χαλαρή και αδιάφορη στάση που βλέπουμε τα πράγματα.

Makis

Εμένα πάντως ο κύριος με την κίτρινη μπλούζα στη φωτογραφία μου φέρνει τον Κουφοντίνα στο νεώτερο.

konstantinos

εχω βρεθει εκει με το πρώτο (και τελευταιο) μου τουρμπο pc (λειτουργουσε ως service)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Plaisio Public

Μπράβο σε Πλαίσιο, Public και Praktiker, τσίμπησαν πρόστιμο

Πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker καθώς σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τον Κώδικα δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων.

Business Plaisio

Πλαίσιο: Η ομάδα Robotics κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η ομάδα Plaisiobots εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στη Νότια Κορέα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό με θέμα «Robot: The Future Transportation».

Business featured Kotsovolos Plaisio

Ξανακλείνουν τα καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα

Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε ότι άνοιξαν καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt για να υποδεχθούν πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ. Τώρα ξανακλείνουν.

Business Plaisio

Ανοιξαν σήμερα 12 καταστήματα Πλαίσιο μόνο για επαγγελματίες και τιμολόγιο

Από σήμερα το πρωί άνοιξαν 12 καταστήματα Πλαίσιο σε όλη την Ελλάδα για αγορές από επαγγελματίες και επιχειρήσεις και μόνο για αγορές με τιμολόγιο.