5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

5G, 5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

Δοκιμάσαμε το δίκτυο νέας γενιάς 5G της Cosmote στη Θεσσαλονίκη και σας παρουσιάζουμε τα δικά μας αποτελέσματα. Οι δοκιμές μας ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης, όπου πιάσαμε και το καλύτερο σήμα, μέχρι και τα δυτικά, οπότε μάθαμε και τα όρια που υπάρχουν προς το παρόν.

Το πρώτο μας δοκιμαστικό έγινε στην περιοχή του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο”, όπου και πιάσαμε υψηλές ταχύτητες download στο δίκτυο 5G με 255Mbps, όμως η ταχύτητα upload έμεινε στα 10Mbps.

5G, 5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

Οι ταχύτητες στην περιοχή του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο”

Στη συνέχεια φτάσαμε προς το κέντρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Πανεπιστημίων, όπου η ταχύτητα αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και μπορέσαμε να φτάσουμε τα 265Mbps. Από την άλλη όμως, η ταχύτητα upload μειώθηκε ακόμα περισσότερο, με το καλύτερο αποτέλεσμα να είναι τα 8,36Mbps.

5G, 5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

Οι ταχύτητες στην περιοχή των Πανεπιστημίων

Τις καλύτερες ταχύτητες στο δίκτυο 5G μπορέσαμε να πιάσουμε κοντά στην Αριστοτέλους. Εκεί όχι μόνο είχαμε υψηλό download, που έφτασε τα 266Mbps, αλλά και το upload ήταν αντίστοιχα υψηλό, φτάνοντας τα 39,1Mbps. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι η κάλυψη, αφού βρήκαμε ότι στην ίδια περιοχή μπορεί κάποιος να πιάνει σήμα 4G+.

5G, 5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

Οι ταχύτητες στην Αριστοτέλους (ύψος Εγνατίας)

Η τελευταία περιοχή, ερχόμενοι προς τα δυτικά, που πιάσαμε σήμα στο δίκτυο 5G της Cosmote ήταν η Ευκαρπία. Το upload έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχουμε δει, 47,4Mbps, όμως το download μειώθηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 211Mbps. Να σημειωθεί πως ήμασταν στο Περιφερειακό και όχι εντός της Ευκαιρίας.

5G, 5G στη Θεσσαλονίκη: Οι δικές μας δοκιμές στο νέο δίκτυο της Cosmote

Οι ταχύτητες στην Ευκαρπία (Περιφερειακός)

Σταυρούπολη και Εύοσμο δεν πιάνει ακόμα το δίκτυο 5G της Cosmote, όμως πήραμε μία καλή ιδέα για τις περιοχές στη Θεσσαλονίκη που μπορείτε να βρείτε σήμα στο νέο δίκτυο και να απολαύσετε τις ταχύτητες που προσφέρει. Οι δοκιμές μας έγιναν με iPhone 12 Pro Max, χωρίς να χρειαστεί ενεργοποίηση από τον πάροχο.

Έχετε δοκιμάσει το δίκτυο 5G στη Θεσσαλονίκη; Αν ναι, σε ποιες περιοχές και ποια ήταν η εμπειρία σας;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Simos

Στην Θερμη ένα ανατολικό προάστιο ποι ταχύτητες του 5G είναι κοντά στο 4G είχε 80 down και 6 up… Αντιθέτως η 4η γενιά είχε 60 down και 8 up!!!

Last edited 3 years πριν by Simos
Nightfalls 😈

Φίλε Κώστα όταν λες χωρίς ενεργοποίηση από τόν πάροχο.. θά ήθελα περισσότερες πληροφορίες. Σέ ευχαριστώ.

KnightRider

Τραγικές ταχύτητες…

Κώστας

Εγώ πάλι αυτό που δεν καταλαβαίνω και παράλληλα μου προκαλεί θυμό είναι γιατί το κινητό μου xiaomi mi 10 lite 5G δεν είναι μέσα στη λίστα, την στιγμή που πρόκειται για τηλέφωνο που προμηθευτηκε από την wind μέσω εταιρικού λογαριασμού. Γιατί δεν το ανοίγουν για όλες τις συσκευές;

Giorgos

Μη θυμώνεις. Θα έχεις 5G. Η λίστα της cosmote αφορά τα κινητά που πουλά η ίδια αλλά δε σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δε θα δουλεύουν.

Κινητομανής®

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Κοντά στα 200+ Mbps πιάνει κάποιος και με καλό 4G+ κινητό.

Sakis Papakis

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος με το 5G είναι το εξής. Βασικό πλεονέκτημα είναι η αυξημένη “χωρητικότητα” σε συσκευές. Δεύτερο είναι το μικρότερο ping και τελευταία η αυξημένη ταχήτητα. Ειδικά η τελευταία θα φανεί μόνο με mmwave συχνότητες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες. πχ Σε στάδια, σε κεντρικές πλατείες κλπ.
Απλά γίνεται μεγάλη διαφήμιση ως προς τις ταχύτητες και ο κόσμος τσιμπάει.

καλή χρονιά με υγεία!

SUPS 👨‍⚖️

επιτέλους υπάρχουν και αλλοι που γραφουν τα ουσιαστικα και πρακτικα οφέλη του 5G…To θεμα ειναι ομως οτι οι εταιρειες κινητης αλλα και κατασκευαστες συσκευων διαφημιζουν το 5g μονο για τις αυξημενες ταχυτητες download και ουσιαστικα ετσι δεν ενημερωνεται ο κοσμος…Απορια μου ειναι γιατι γινεται αυτο και δεν νομιζω οτι ενθουσιαζεται ο κοσμος τελικα

Γεωργιάδης Ιωάννης

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία, .με mi 10T lite 402 download 38,8 upload Πασαλίδη Καλαμαριά…

stmts

και μια απο κρητη, 4G+ σε μια παραλια στο πουθενα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Καλησπέρα σας,Εγώ ΚΟΡΔΕΛΙΟ Κέντρο με 4G+ έπιασα στις 24.12 download 196 και 78 upload

Destro

Χωρίς να θέλω να προσβαλω εάν αυτές είναι ταχύτητες 5G κ μάλιστα σε κινητά 1000 ευρώ ( δεν θίγω τα κινητά) τότε η κοροϊδία πάει σύννεφο.Αυτο δεν είναι 5G είναι η φόλα του αιώνα.Υποτιθεται θα μιλούσαμε για ταχύτητες του τύπου περίπου 1giga κ όχι για ούτε καν μισό giga.Τραγικο κοροϊδία ….αν κ μερικοί ψαγμενοι το περίμεναν γιατί απλά κ το 4G,4G+ που υπάρχει κ θεωρείται ότι πιανουν οι περισσότεροι δεν είναι καν αληθινο 4G+.Σε καμία 5ετια κ ειδικά Ελλάδα ίσως έχουμε 5G….προς το παρόν αυτό είναι μόνο στα χαρτιά…

Αλεξ

νομίζω το καλύτερο θα ήταν να βρεις που είναι οι κεραίες ακριβώς και να πας να μετρήσεις κάτω απο την κεραία γιατί το 5 τζι απαιτεί πολλές κεραίες , αυτο τώρα που δίνουν είναι σε πρώιμο στάδιο .

Κυριάκος

Τα παραλένε,όπως πάντα οι εταιρίες! Καμία δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει, τέτοιες ταχύτητες!Στο τέλος θα γονατίσουν και θα δίνουν 40,50 άϊντε 100! Θυμηθείτε και με το 4G,τι έγινε! Κανονικά έπρεπε να δίνει ταχύτητες μέχρι και 200! Μεγάλη πάλι ταχύτητα,την είδατε όμως ποτέ;Εγώ μια φορά μόνο είχα μετρήσει 140,τις περισσότερες φορές ήταν 10,20 και σπάνια 50-60!

SUPS 👨‍⚖️

σταθερα 70-80 σε 4G+ στα νοτια προαστια, με ολα τα κινητα π εχω δοκιμασει…Γενικα παντως το 5g καποια στιγμη θα ειναι ωφελιμο ουσιαστικα σε συγκεντρωσεις πολλων ατομων πχ γηπεδα αεροδρομια κτλ οπου εκει σημερα το σημα πεφτει σε επιπεδα Η+ η και καθολου …Οποιος εχει παει σε καρναβαλι Πατρας καταλαβαινει τι εννοω…

Solon

Σίγουρα δεν είναι ταχύτητες 5G αυτές τουλάχιστον στο download,αλλά 250 Mbps στο down εμένα με καλύπτουν μια χαρά αρκεί να δώσουν τουλάχιστον 50 Mbps στο upload. Γιατί εκεί είναι που πονάνε τα ελληνικά δίκτυα, στο να ανεβάζεις μεγάλα αρχεία από φορητές συσκευές στο cloud.

Θωμας

Άσχετο αλλά γνωρίζει κανείς εαν από 1/1/21 αλλάζει κάτι στις αγορές από Βρετανία η παραμένει όπως έχει (τελωνείο-ΦΠΑ).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν αλλάζει κάτι.

Mr5G

Ξηροκρήνη πιάνει 300-450 Mbps σε ψηλές οικοδομές.

Bart

Τούμπα κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με iPhone 12 pro max και φουλ σήμα έπιασα 70 down 15 up… με 4G+ κοντά στα 100 down.. έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους για να πεις ότι αξίζει να το ενεργοποιήσεις. Για απλή χρήση facebook, instagram, surfing κτλ πάντως είναι περιττό, θα προτιμήσω την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Teo

Δοκίμασε ξανά στο Mikel, Παπαναστασίου 51με Κλεάνθους.
01/10/2021 07:30 μέτρησα μέχρι το απίστευτο 1,1 Gbps !!!

Nightfalls 😈

Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Σημερινή μέτρηση από κέντρο Αθήνας στην πλατεία Μαβίλη. Συσκευή Xperia 5 ii με εταιρεία Vodafone χωρίς πιστοποίηση συσκευής και ενεργοποίηση από πάροχο. Όπου υπάρχει 5g από Vodafone έχει σύνδεση κανονικά.

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, χρόνια πολλά με υγεία και πολύ τεχνολογία. Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Ενδιαφέρον!

Nightfalls 😈

Ευχαριστώ πολύ.. ότι καλύτερο εύχομαι και για το techblog.

Kimon

Στα κάστρα με 12 pro max και εγώ έπιασα 418 mbps download . 5G 3 γραμμές σήμα 9ms ping

Χρηστος

Δεν νομιζα πως αυτες ηταν ταχυτητες 5G που πιανατε σε αυτα τα test παρολο που γραφει Cosmote 5G. ισως ησασταν εκτος εμβελειας του node διοτι αυτες ειναι ταχυτητες 4G.

Κώστας Βλαχάκης

Ήταν τέλος Δεκεμβρίου, τις πρώτες μέρες. Τώρα μπορεί να έχουν βελτιωθεί.

Teo

1,1 Gbps !!! 10/01/2021 07:30 Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη
https://www.speedtest.net/result/a/7768487920

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.