7 συμβουλές για να εργαστείτε άνετα από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού

, 7 συμβουλές για να εργαστείτε άνετα από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού

Η εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη ανάγκασε τις εταιρείες να πάρουν μέτρα ασφαλείας. Ένα από αυτά ήταν να δώσουν την δυνατότητα στους εργαζομένους να δουλέψουν από το σπίτι τους. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δουλεύει από το σπίτι του, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Τα παρακάτω tips ίσως σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να μπορέσετε να εργαστείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

Μιλήστε στον εαυτό σας

Το να μιλήσετε με τον εαυτό σας και να πείτε τα πράγματα που έχετε να κάνετε ίσως σας κάνει να αισθανθείτε λιγότερο μοναχικός. Με αυτόν τον τρόπο ίσως καταφέρετε να έχετε για περισσότερη ώρα την προσοχή σας στην δουλειά.

Ακούστε μουσική

Όσοι ασχολούνται με τους υπολογιστές, γράφουν άρθρα, προγραμματίζουν κλπ, σίγουρα θα γνωρίζουν και θα έχουν ως συνήθεια να ακούνε μουσική την ώρα που εργάζονται. Μία χαλαρωτική μουσική, θα σας βοηθήσει να μείνετε παραγωγικοί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ακούσετε την death metal playlist σας.

Ενδιαφέρει επίσης: Σωστή χρήση των υπηρεσιών ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας την εποχή του κορονοϊού

Ανοίξτε τα παράθυρα

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όσο εργάζεστε από το σπίτι σας είναι να ανοίξετε τα παράθυρα. Δώστε την δυνατότητα στον καθαρό, φρέσκο αέρα να μπει στο δωμάτιο σας. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να έχετε το γραφείο σας δίπλα ακριβώς από το παράθυρο, για να εκμεταλλευτείτε τόσο το φως του ήλιου όσο και τον καθαρό αέρα.

Βγείτε στο μπαλκόνι

Καλό θα ήταν να κάνετε διάλειμμα και να κάνετε μερικά βήματα για να τεντώσετε το σώμα σας. Από το σπίτι καλό θα είναι να μην βγείτε. Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε στο μπαλκόνι σας, να δείτε τον έξω κόσμο να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και έπειτα να γυρίσετε στην δουλειά σας.

Ενδιαφέρει επίσης: COSMOTE: Δωρεάν 15 GB, δωρεάν χρόνος ομιλίας, δωρεάν το COSMOTE HISTORY μέσω YouTube

Κερί και λουλούδια

Αυτά ίσως φανούν υπερβολικά σε κάποιους ωστόσο η μυρωδιά του κεριού και των λουλουδιών θα προσομοιάσει τον έξω κόσμο. Να υπενθυμίσουμε ότι πολλά γραφεία συνηθίζουν να έχουν μερικά λουλούδια μέσα στους χώρους ακόμη και αν αυτά είναι ψεύτικα.

Νερό

Το πιο σημαντικό από όλα όσο εργάζεστε στο σπίτι σας είναι να έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι με νερό. Το νερό θα σας ενυδατώσει κατά την διάρκεια της ημέρας. Μαζί με το νερό, θα μπορούσατε να έχετε και μερικά φρέσκα φρούτα κομμένα σε ένα πιάτο.

Ενδιαφέρει επίσης: Κλείνουν τα καταστήματα τεχνολογίας από την Τετάρτη, οι online αγορές συνεχίζονται κανονικά

Μιλήστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε

Αν ζείτε μόνοι σας καλό θα ήταν όσο εργάζεστε να έχετε και μία επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Σκεφτείτε πως και στο γραφείο της δουλειάς να ήσασταν θα κάνατε το ίδιο πράγμα. Μην νιώσετε τύψεις λοιπόν και προσπαθήστε να έχετε συχνή επαφή με τους ανθρώπους σας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

“Δυστυχώς, από το σπίτι δεν μπορείτε να βγείτε.” Δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Προφανώς δε θα πας σε χώρο όπου υπάρχει πολύς κόσμος, αλλά απ’ το σπίτι μπορούμε να βγούμε ακόμα.

Κώστας Βλαχάκης

Έχετε απολυτο δικό, το αλλάξαμε σε “καλό θα ήταν να μην βγείτε”. Ευτυχώς δεν φτάσαμε ακόμα εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.