Amazon, έβαλε τέλος στον πόλεμο με την Hachette

H Amazon και η Hachette, ο τέταρτος μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος βιβλίων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έλυσαν τις διαφορές τους και έδωσαν τα χέρια για μια ιδιωτική συμφωνία όσον αφορά στις διαφωνίες που είχαν σχετικά με την τιμή των e-books και των κανονικών βιβλίων. Η συμφωνία δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά οι New York Times αναφέρουν ότι η Hachette θα μπορεί να ορίζει τις δικές τις τιμές στα βιβλία της.

Η συμφωνία θα είναι σε ισχύ από τις αρχές του 2015 και η Hachette θα είναι υπεύθυνη να ορίζει τις δικές της τιμές ενώ θα υπάρχουν μεγαλύτερα προνόμια για την ίδια όταν θα ορίζει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

Οι διαφωνίες άρχισαν τον Μάιο όταν η Amazon ήθελε μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους από τη συνεργασία και να πουλά τα βιβλία της Hachette σε χαμηλότερες τιμές. Ο εκδοτικός οίκος από την άλλη επέμενε να ορίζει τις δικές του τιμές για τα δικά του βιβλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Amazon να ξεκινήσει να αφαιρεί τα βιβλία της Hachette που μεταξύ των συγγραφέων που έχει είναι και η JK Rowling, συγγραφέας του Harry Potter.

Η διαφωνία πήρε μεγάλες διαστάσεις με την Amazon να ανακοινώνει ότι δεν θεωρεί πως η διαφωνία θα λυθεί σύντομα. Η Amazon ισχυριζόταν επίσης ότι οι συγγραφείς έχουν περισσότερα κέρδη όταν τα βιβλία πωλούνται φθηνότερα διότι πωλούνται περισσότερα. Η κόντρα συνεχίστηκε για πολλούς μήνες με τις δυο πλευρές να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Τελικά ο CEO της Hachette Book Group Michael Pietsch με δήλωσή του ανέφερε ότι η συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες είναι πολύ σημαντική. Η Amazon από την πλευρά της σχολίασε ότι η πολυετής συμφωνία δίνει στην Hachette οικονομικά κίνητρα προκειμένου να προσφέρει στους αναγνώστες του φθηνότερα βιβλία ωφελώντας παράλληλα και τους συγγραφείς.

amazon hachette agreement, Amazon, έβαλε τέλος στον πόλεμο με την Hachette

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.