(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Amazon: Με αλγόριθμο κάνει τις απολύσεις των οδηγών της

, Amazon: Με αλγόριθμο κάνει τις απολύσεις των οδηγών της

Ο στόλος Flex των οχημάτων της Amazon εφαρμόζει μία αμφιλεγόμενη μέθοδο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Για τις απολύσεις των εργαζομένων, η Amazon επιλέγει τη χρήση ειδικού αλγόριθμου αντί για την ανθρώπινη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Όλη η οργάνωση της εργασίας των οδηγών του στόλου Amazon Flex γίνεται με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής στα smartphones για την επιλογή βάρδιας και άλλων λεπτομερειών. Το Amazon Flex είναι σε ισχύ από το 2015, με την τεχνολογία να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο και στην παρακολούθηση της απόδοσης και της συνέπειας των εργαζομένων.

Ο κάθε οδηγός βαθμολογείται από ειδικούς αλγόριθμους και εάν η βαθμολογία του είναι χαμηλή, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί ακόμα και στην απόλυση. Μία οδηγός που απολύθηκε με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψε ότι υπάρχει τέτοιος τρόπος οργάνωσης και ελέγχου του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης από την πλευρά της Amazon.

Οι οδηγοί της Amazon θεωρούν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι στις αποφάσεις της μηχανής, δαιμονοποιώντας τον αλγόριθμο, παρόλο που η εφαρμογή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί έντονα από τα παραρτήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.