Εργαζόμενοι του Amazon απεργούν εν μέσω Black Friday

amazon logo

Η Black Friday είναι μια Αμερικάνικη εφεύρεση και η οποία τα τελευταία χρόνια ήρθε στην χώρα μας. Χιλιάδες προϊόντα διαφορετικών ειδών διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους καταναλωτές.

Φυσικά, την παράδοση της Black Friday έχουν υιοθετήσει και άλλες χώρες ανά τον κόσμο, όπως στην περίπτωση μας είναι η Ιταλία με την Γερμανία. Παρά το αίσθημα ανυπομονησίας και καταναλωτικής μανίας που διακατέχει την πλειοψηφία των καταναλωτών μια ημέρα όπως αυτή, υπάρχουν εργαζόμενοι που επιλέγουν την Black Friday για να κάνουν απεργία και να διαδηλώσουν για τις δυσμενείς συνθήκες ή την ασυνέπεια στις πληρωμές τους. Αυτό συνέβη στις δύο προαναφερθείσες χώρες σήμερα (Black Friday 24/11), από εργαζόμενους του Amazon.

Δείτε όλα τα Black Friday deals 2017 που ανακαλύπτουν οι συντάκτες του Techblog

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι του διαμετακομιστικού κέντρου του Amazon στην πόλη Πιατσέντσα της Ιταλίας αποφάσισαν να απεργήσουν στην σημερινή Black Friday. Εκτός της απεργίας, δεν θα δουλέψουν υπερωρίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μια περίοδος αυξημένης επισκεψιμότητας στον δημοφιλή ιστότοπο, ο οποίος προσλαμβάνει ακόμα και προσωρινό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες. Η απεργία αποφασίστηκε αφού οι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να διαπραγματευτούν τα απαιτούμενα bonus τους με το Amazon.

amazon 570

Στην Γερμανία το ίδιο συνέβη στο προσωπικό έξι αποθηκών του Amazon. Αυτό λόγω μιας μακροχρόνιας διαφωνίας μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Το Γερμανικό συνδικάτο Verdi, σύμφωνα με ανακοίνωση του, δήλωσε πως παρά τις επιδιώξεις του μεγαλύτερου διαδικτυακού καταστήματος (Amazon) να πετύχει πωλήσεις ρεκόρ την παρούσα περίοδο, αναμένει από τους εργαζομένους του επίσης επιδόσεις ρεκόρ, ώστε να λειτουργούν όλα όπως τα θέλει η εταιρεία.

Από την πλευρά του, το Amazon (εκπρόσωπος της Ιταλίας) υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι του είναι ανάμεσα σε εκείνους με τις υψηλότερες απολαβές του τομέα τους ανά χώρα, ενώ επίσης έχουν επιπλέον παροχές όπως ιδιωτική ασφάλιση ή χρηματικά ποσά για προγράμματα εκπαίδευσης. Ο απώτερος σκοπός του αυστηρού ωραρίου και των απαιτήσεων είναι η έγκαιρη διάθεση των προϊόντων στους καταναλωτές τόσο κατά την διάρκεια της Black Friday, όσο και τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς, φαίνεται πως ένας κολοσσός όπως το Amazon δεν αποτελεί καλό παράδειγμα εταιρείας, όσον αφορά τις σχέσεις με το προσωπικό του. Για να έχουν φτάσει εργαζόμενοι από δύο χώρες να κάνουν απεργία στην ημέρα με την μεγαλύτερη κινητικότητα και τις περισσότερες πωλήσεις, αυτό ίσως κάτι να σημαίνει. Ας ελπίσουμε πως τα στελέχη του Amazon θα προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές που θα αλλάξουν το κακό κλίμα με τους εργαζομένους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πάρτε παράδειγμα από εμάς εδώ …. αφού μπορούν γιατί όχι ( εμείς και να θελουμε… πλέον δεν μπορούμε να απαιτήσουμε τίποτα )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.

Business Samsung Qualcomm Verizon 5G

Samsung, Qualcomm και Verizon σπάνε τα κοντέρ του 5G

H συνδυαστική προσπάθεια των Samsung, Qualcomm και Verizon στις ΗΠΑ έφερε ταχύτητες ρεκόρ στη σύνδεση 5G.

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.