Amazon: Μάλλον θα απολυθούν 10.000 άτομα αυτή την εβδομάδα

amazon, Amazon: Μάλλον θα απολυθούν 10.000 άτομα αυτή την εβδομάδα

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως η Amazon θα μπορούσε να απολύσει έως και 10.000 υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα. Αυτή η είδηση έρχεται μετά τις μαζικές απολύσεις σε Twitter και Meta και υποδεικνύει πως έπεται και συνέχεια.

Οι περικοπές αυτές πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην επιχείρηση συσκευών της εταιρείας, στους ανθρώπινους πόρους και στο τμήμα λιανικής.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι 10.000 απολύσεις θα αντιπροσώπευαν μόλις το 3% των εταιρικών τάξεων της εταιρείας και το 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Πρόσφατα, ο CEO Andy Jassy φάνηκε αποφασισμένος να επανεξετάσει το κατά πόσο η Alexa και οι first-party συσκευές της είναι στις προτεραιότητες τις εταιρείας.

Όπως και η Meta, έτσι και η Amazon σημείωσε δυναμική ρεκόρ στην αρχή της πανδημίας και “ανοίχτηκε πολύ” βασιζόμενη σε αυτήν. Στις αρχές Νοεμβρίου, είπε ότι «θα σταματήσει τις νέες σταδιακές προσλήψεις στο εταιρικό εργατικό δυναμικό». Όπως σημειώνουν οι Times, η εταιρεία διπλασίασε το ανώτατο όριο αποδοχών για τους εταιρικούς υπαλλήλους νωρίτερα φέτος.

Εάν ο αριθμός των 10.000 αποδειχθεί ακριβής, θα σηματοδοτούσε τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της Amazon.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.