Business

Amazon: Νόμος περιορίζει τον αλγόριθμο παραγωγικότητας

Η Καλιφόρνια περνά ένα νέο νόμο, ο οποίος περιορίζει τη λειτουργία του αλγορίθμου της Amazon που παρακολουθεί την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Το γεγονός ότι η Amazon εμπιστεύεται τη μηχανή για να κρίνει τους εργαζομένους της έχει φέρει πολλές αντιδράσεις.

Ο νόμος αυτός της Πολιτείας της Καλιφόρνια θα έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες που μπορούν να προκύψουν από τη λειτουργία ενός αλγορίθμου, ο οποίος αποφασίζει εάν ένας εργαζόμενος είναι παραγωγικός ή όχι.

Ο νομοθέτης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία θα μπορέσει να ρυθμίσει τη λειτουργία της εφαρμογής αυτής, έτσι ώστε να συνάδει με τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Οι εργαζόμενοι της Amazon έχουν εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

Η νομοθεσία θέλει να περιορίσει τη λειτουργία του αλγόριθμου που λαμβάνει υπόψη του τον αριθμό των επισκέψεων στην τουαλέτα, το διάλειμμα για φαγητό και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Σχόλια

  • Συνεχιζουν και μας εκπλησσουν οι αντιδρασεις σε επιπεδο θεσμων για άκρως ανήθικες πρακτικές των Κολλοσων της τεχνολογιας..Μπραβο υπαρχει ελπιδα τελικα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.