Amazon: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ από την γαλλική DGCCRF

Amazon DGCCRF, Amazon: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ από την γαλλική DGCCRF

Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην Amazon από την αρμόδια γαλλική αρχή, επειδή καθυστέρησε να διορθώσει συμβατικές διατάξεις που σχετίζονται με τρίτους πωλητές.

Όπως μεταδίδου διεθνή μέσα, η γαλλική υπηρεσία που παρακολουθεί θέματα καταναλωτών (DGCCRF) ανέφερε σε δήλωση ότι η Amazon έλαβε εντολή να κάνει τις αλλαγές, με στόχο τη διόρθωση των ανισορροπιών στους συμβατικούς όρους μεταξύ της διαδικτυακής αγοράς της Amazon και τρίτων πωλητών, έως τις 22 Μαρτίου. Η Amazon συμμορφώθηκε με τις εντολές της DGCCRF έναν μήνα αργότερα, στις 28 Απριλίου, είπε η αρχή, κάτι που οδήγησε σε κυρώσεις που ισοδυναμούν με 90.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

Μια έρευνα από την υπηρεσία διαπίστωσε ότι υπήρχε σημαντική ανισορροπία αυτών των συμβατικών όρων υπέρ της Amazon. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2019 από Δικαστήριο του Παρισιού.
ADVERTISING

Η Amazon είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά των κυρώσεων της DGCCRF.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.