Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Amazon Hyundai, Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με τη Hyundai ανακοίνωσαν την Πέμπτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες 2023 ότι θα ξεκινήσουν πωλήσεις αυτοκινήτων στην πλατφόρμα το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Τα οχήματα Hyundai θα είναι τα πρώτα οχήματα που πωλούνται στο κατάστημα της Amazon.com στις ΗΠΑ αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλα brands.

Η ενότητα πωλήσεων αυτοκινήτων της Amazon θα επιτρέπει στους πελάτες να ψωνίζουν για οχήματα στην περιοχή τους βάσει μιας σειράς προτιμήσεων, όπως μοντέλο, επένδυση, χρώμα και χαρακτηριστικά, να επιλέξουν το αυτοκίνητο που προτιμούν και στη συνέχεια να κάνουν check out online με τις επιλογές πληρωμής και χρηματοδότησης που έχουν επιλέξει. Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν ένα όχημα στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να το παραλάβουν ή να τους αποσταλεί από την τοπική αντιπροσωπεία τους, σύμφωνα με την Amazon.

Η Amazon πουλά ήδη αξεσουάρ αυτοκινήτου και λειτουργεί έναν ιστότοπο «Amazon Vehicle Showrooms» που επιτρέπει στους κατασκευαστές να διαφημίζονται. Ωστόσο, οι επισκέπτες δεν μπορούσαν πραγματικά να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, απλώς μπορούσαν να το δουν και να μάθουν πληροφορίες.

Η εταιρεία λέει ότι αυτή η εμπειρία αγορών «θα δημιουργήσει έναν άλλο τρόπο για τους αντιπροσώπους να αποκτήσουν αυξήσουν την ενημέρωση για τη συλλογή τους και να προσφέρουν ευκολία στους πελάτες τους». Οι αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν να παίρνουν την ανταμοιβή τους, σε αντίθεση με τις απευθείας πωλήσεις των οχημάτων.

Ο Μike Sullivan, πρόεδρος και ιδιοκτήτης πολλών αντιπροσωπειών της περιοχής του Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας της Hyundai Santa Monica, υποστήριξε δημόσια τα νέα ενώ βρισκόταν στη σκηνή της εκδήλωσης. «Συνεργαζόμαστε τώρα με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές ψηφιακής λιανικής στον κόσμο», δήλωσε ο Sullivan. «Έχουν πρωτοστατήσει στην παροχή άνεσης στους πελάτες και τώρα θα μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε την εμπειρία των πελατών μας στο επόμενο επίπεδο. Η Amazon προσφέρει επίσης τεράστια απήχηση και δύναμη μάρκετινγκ για να συνδεθεί με περισσότερους πελάτες. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Η Hyundai ενσωματώνει επίσης την Alexa στα αυτοκίνητά της ξεκινώντας από το 2025 ως μέρος της συνεργασίας της με την Amazon. Αυτό θα σας επιτρέψει να ζητήσετε από την Alexa όχι μόνο να κάνει τα συνηθισμένα πράγματα της Alexa, όπως αναπαραγωγή μουσικής και ρύθμιση χρονοδιακόπτη, αλλά και να ζητήσει οδηγίες, ενημερώσεις κυκλοφορίας και αναφορές καιρού και να ελέγξει το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.