Amazon: Θα φωτογραφίζει την εξώπορτα του σπιτιού σας ως απόδειξη αποστολής

Amazon φωτογραφίζει εξώπορτα σπιτιού απόδειξη αποστολής, Amazon: Θα φωτογραφίζει την εξώπορτα του σπιτιού σας ως απόδειξη αποστολής

Το Amazon εξυπηρετεί εκατομμύρια καταναλωτές καθημερινά. Εκτός από την αγοραπωλησία αμέτρητων προϊόντων και αγαθών, μπορεί κανεις να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες streaming μουσικής, ταινιών κλπ. Στην κυριολεξία, το Amazon είναι ένας κολοσσός.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των πελατών δηλώνουν πλήρως ευχαριστημένοι με το Amazon, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Ένα παράδειγμα είναι τα περιστατικά κατά τα οποία οι αποστολές δεμάτων δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες-αγοραστές. Μπορεί εκείνα να έχουν παραδοθεί και να έχουν τοποθετηθεί στην εξώπορτα του σπιτιού του κατόχου, όμως εκείνοι πέφτουν θύματα κλοπής εν αγνοία τους, κατηγορώντας στην συνέχεια το Amazon. Έτσι, για να βεβαιώνει από εδώ και στο εξής τους αγοραστές πως το δέμα όντως έφτασε σε εκείνους, η εταιρεία θα το φωτογραφίζει έξω από την πόρτα του σπιτιού.

Amazon φωτογραφίζει εξώπορτα σπιτιού απόδειξη αποστολής, Amazon: Θα φωτογραφίζει την εξώπορτα του σπιτιού σας ως απόδειξη αποστολής

Η συγκεκριμένη πληροφορία πηγάζει από ένα σχετικό έγγραφο του Amazon. Η απόφαση δεν αναμένεται να επηρεάσει όλες τις αποστολές δεμάτων, αλλά μάλλον τις ακριβότερες και πιο πολύτιμες. Επίσης, φωτογραφίες δεν θα “τραβιούνται” αν το δέμα είναι εμπιστευτικό ή σταλμένο ως δώρο. Βέβαια, αυτή η ρύθμιση δεν μειώνει τον κίνδυνο κλοπής του πακέτου. Αν κάποιος θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος πως το προϊόν θα φτάσει με ασφάλεια στα χέρια του, μπορεί να επωφεληθεί από την υπηρεσία Amazon Keys, μέσω της οποίας το δέμα παραδίδεται κατ’ ιδίαν. Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική απόφαση της εταιρείας, που θα οδηγήσει στην ελαχιστοποίηση των ρήξεων μεταξύ εκείνης και των πελατών.

Όπως και να έχει, συνήθως στην Ελλάδα οι αποστολές ακριβότερων δεμάτων του Amazon γίνονται μέσω κούριερ, οπότε εκείνο δεν αφήνεται στην εξώπορτα μας. Ενδέχεται λοιπόν να μην μας αφορά άμεσα η νέα ρύθμιση, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αναμένουμε λοιπόν την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης απόφασης του Amazon…!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

θα πω κάτι που είναι πραγματικά αδιανόητο και τρελή πατέντα αν μπορεί να το εφαρμόσει που μάλλον δε μπορεί επειδή θέλει τρελά εκκατομύρια ντάλαρς και μόνο να το μελετήσει: παράδοση μόνο στο άτομο που θα σου ανοίξει τη πόρτα και όχι να παρατάνε το πακέτο όπου να’ναι!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

αν είναι δυνατόν να τα παρατάνε χύμα μπάλα έξω από μια πόρτα.. δηλαδή αγοράζεις laptop των 999 ντάλαρς και στο παρατάει απ’ έξω από το σπίτι;;;; τι να πω…

Thomas

Πάντως ίδια πρακτική ακολουθείται ήδη από τουλάχιστον μία ιδιωτική εταιρεία κούριερ, η οποία κάνει διανομή λογαριασμών κοινής ωφέλειας στην Αθήνα, έχω δει τον κούριερ να βγάζει φωτογραφία την είσοδο της πολυκατοικίας με το που άφησε τους φακέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.