Android Wear: Πουλήθηκαν μόλις 720.000 smartwatches το 2014

Η αγορά των wearables μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη αφού σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν επιχειρήσει να φτιάξουν από ένα smartwatch ή smartband. Η Google παρουσίασε πέρσι την νέα της πλατφόρμα Android Wear για φορετές συσκευές. Αν αν και υπάρχουν 6 διαφορετικά “ρολόγια” που τρέχουν Android Wear, το 2014 πουλήθηκαν μόλις 720.000 κομμάτια.

Ο αριθμός αυτός δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, αλλά είναι μόλις η πρώτη χρονιά του Android Wear. Το Motorola Moto 360 ήταν εκείνο που ηγήθηκε των πωλήσεων αλλά η Canalys δεν δίνει συγκεκριμένους αριθμούς ενώ ρκετά καλά τα πήγε και το LG G Watch R. Η Samsung παραμένει κυρίαρχη στα smart bands. Tα Sony SmartWatch 3 και Asus ZenWatch δεν αναφέρονται καθόλου στην έρευνα.

Συνολικά πουλήθηκαν 4.6 εκατομμύρια φορετές συσκευές το 2014 συμπεριλαμβανομένων και των Pebble smartwatches και των οικονομικών Xiaomi Mi Band (πάνω από 1 εκατομμύριο σε 3 μήνες).

Τον Απρίλιο περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Apple Watch και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 26 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο μέσα στο 2015. Η Apple μπορεί να άργησε να βγάλει το πρώτο της smartwatch αλλά φαίνεται πιθανό να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς η οποία φαίνεται να μην έχει πείσει ακόμη τους χρήστες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Φεβρουαρίου 2015 10:49

Σχόλια

  • Και πολλά είναι. Μακράν με διαφορα η μεγαλύτερη καταναλωτικη βλακεια που κυκλοφόρησε στον 21ο αιώνα. Σε τι χρησιμεύει; πείτε μου ένα επιχείρημα να πάρω αύριο 10.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.