Business

Η Apple εξαγοράζει startup με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Με την έλευση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο iPhone, η Apple κατάφερε να κάνει mainstream το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πλέον, όχι μόνο τα premium μοντέλα, αλλά και τα οικονομικά smartphones φορούν αισθητήρες αποτυπωμάτων.

Οι πληροφορίες τη θέλουν με τα επερχόμενα iPhone να εγκαταλείπει την ιδέα του Touch ID και να στρέφεται σε άλλες βιομετρικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα το σκάνερ προσώπου.

Μέχρι να ανακοινωθεί το νέο iPhone τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, αλλά οι φήμες ενισχύονται από το γεγονός ότι η Apple εξαγόρασε μια εταιρεία ονόματι RealFace. Πρόκειται για μια startup, που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, η RealFace έχει αναπτύξει ένα deep learning σύστημα για την ταυτοποίηση προσώπου.

Δεν αναφέρεται πόσο κόστισε το deal, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Προς το παρόν η Apple δεν έχει προχωρήσει στην επίσημη επιβεβαίωση της εξαγοράς, ενώ η ισραηλινή RealFace, έχει κατεβάσει την σελίδα της.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο διάστημα περισσότεροι κατασκευαστές θα στραφούν σε διαφορετικές μεθόδους όσον αφορά στην ασφάλεια των συσκευών. Για το Samsung Galaxy S8, οι φήμες έχουν κάνει λόγο για σκάνερ ίριδας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Φεβρουαρίου 2017 8:42

Σχόλια

  • Η αναγνώριση προσώπου σαν app υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εγώ το είχα εγκαταστήσει στο κινητό μου εδώ και 6 χρόνια και.

    Φυσικά θα έχουν πολύ καλύτερες ικανότητες από τότε αφού εδώ και χρόνια δεν το χρησιμοποιώ για να ξέρω την εξέλιξη.

    Πάντως τότε το πρόβλημα ήταν όταν υπήρχε σκοτάδι ή πολύ χαμηλό φως και δεν φαινοσουν στην κάμερα ώστε να σε αναγνωρίσει.

    Βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές αυτός ο τρόπος κλειδωματος συσκευής. Όταν κοιμάσαι ο κάθε ένας (βλέπε σχεση) μπορεί και να το πάρει και να το ξεκλειδωσει με το πρόσωπό σου. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα δακτυλικα αποτυπώματα. Ενώ με την ίριδα δεν γίνετε αυτό.

  • Υπάρχει εφαρμογή εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστο. Πιθανόν κάτι τέτοιο θα εξελίξει. Όσοι είναι fb σε μεγάλο βαθμό και τώρα αναγνωρίζονται .

  • Η τεχνολογία υπάρχει χρόνια πριν αλλά τι λέω μήλο είσαι θα το πλασάρεις για κάτι καινούργιο για να τσιμπήσουν τα πρόβατα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.