Business

Apple: Αναπτύσσει λεπτότερα πάνελ OLED για μελλοντικές foldable οθόνες

Η Apple έχει αρχίσει να αναπτύσσει λεπτότερα πάνελ OLED που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για foldable οθόνες στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την Κορέα.

Σύμφωνα με το The Elec, η Apple αναπτύσσει πάνελ OLED χωρίς πολωτές, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνονται για να επιτρέπουν το φως να περνά μόνο σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα της οθόνης.

Ένα μειονέκτημα των μεμβρανών πολωτή είναι ότι τείνουν να μειώνουν τη φωτεινότητα και άρα την απόδοση φωτεινότητας του πάνελ. Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, οι κατασκευαστές συνήθως αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας που χορηγείται στο πάνελ. Αυτή η λύση, ωστόσο, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Αφαιρώντας τον πολωτή, η Apple θα μπορεί να κάνει αρκετά πιο λεπτά τα πάνελ, καθιστώντας τα ιδανικά για foldable συσκευές, σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Samsung έχει ήδη χρησιμοποιήσει πάνελ OLED χωρίς πολωτές για το Galaxy Z Fold 3, σύμφωνα με το The Elec, ενσωματώνοντας την τεχνολογία “Eco Square” που αυξάνει τη μετάδοση του φωτός μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.