Business

Η Apple έχει 250 δισ. δολάρια ρευστό στα ταμεία της

H Apple τα τελευταία χρόνια έχει βάλει τεράστια ποσά στα ταμεία της και αυτή η τη στιγμή υπολογίζεται ότι το ποσό που έχει διαθέσιμο φτάνει στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για το ένα τέταρτο του τρισεκατομμυρίου και όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Apple θα επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο ποσό με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Για να καταλάβουμε για τι ποσό μιλάμε, να πούμε ότι το cash της Apple ξεπερνά τα συναλλαγματικά αποθέματα που διατηρούν μαζί Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς.

Η Apple χρειάστηκε μόλις τεσσεράμισι χρόνια για να διπλασιάσει το ρευστό της. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016 η Apple υπολογίζεται ότι προσέθετε στα ταμεία της 3.6 εκατ. δολάρια ανά ώρα και το τέλος του την βρήκε με 246.09 δισ. σε cash. Επομένως, είναι λογικό να έχει ξεπεράσει τα 250 δισ.

Οι μέτοχοι της Apple έχουν ξεκινήσει να ασκούν πιέσεις για να ξεκινήσει η εταιρεία να ξοδεύει κάποιο από το ρευστό που έχει. H Apple μπορεί να ξοδέψει τα χρήματα αυτά με διάφορους τρόπους, είτε επενδύοντας σε νέα προϊόντα είτε κάνοντας αγορές. Έχουν ακουστεί φήμες για αγορά εταιρειών όπως Tesla ή Netflix (αν και αμφιβάλουμε), αλλά και το τμήμα memory chip της Toshiba. Ότι και να αγοράσει όμως, θα έχει και πάλι χρήματα στα ταμεία της.

Πηγή

Σχόλια

  • Το άρθρο είναι αναληθές. Η apple είναι κοντά στην χρεοκοπία. Το διάβασα σε σχόλια εδώ.

  • Είναι σαν να μου λες ότι η Google είναι κοντά στην χρεωκοπία χαχα

  • Να ποιοι θα μας βγάλουν από την κρίση !
    Ας έρθει να μας "αγοράσει σαν χώρα για 50 χρόνια" και ας δουλεύουμε για αυτούς...
    Θα μάθουμε και μια τέχνη θα πουλήσουμε και τουρισμό
    Και θα φάμε και τον απαγορευμένο καρπό πιο εύκολα 😂😂😂

  • Δουλεύω σε μαγαζί με ηλεκτρικές συσκευές και παραπονιούνται και μου ψάχνουν πλυντήριο 200 ευρώ και δεν έχουν αγοράσει ακόμα πλυντήριο αλλά έχει πάει από s6 edge plus σε iphone 7 plus
    και μου λέει χωρίς πλυντήριο μπορώ χωρίς κινητό όχι. Εκεί έχουμε καταντήσει, ο άλλος δουλεύει delivery και άλλαξε το iphone 6s plus σε iphone 7 plus γιατί το βαρέθηκε. Και του λέω καλό το καινούργιο και μου λέει η νύχτα με την μέρα.... Για αυτό έχουν τόσα κέρδη οι εταιρείες αυτές και εδώ μαλώνετε για το ποια είναι καλύτερη samsung η apple...σαν να λες τσίπρας ή καραμανλής....όλοι να μας φάνε θέλουν...Ξυπνήστε ZOMBIEEEEEEE.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.