Apple: Κόβει παραγωγή από τα iPad για να ενισχύσει το iPhone

, Apple: Κόβει παραγωγή από τα iPad για να ενισχύσει το iPhone

H εποχή της έλλειψης chips απαιτεί εξαιρετικά μέτρα και η Apple αναγκάζεται να δώσει έμφαση στο iPhone έναντι του iPad. Το αυξημένο καταναλωτικό ενδιαφέρον για το iPhone 13 είναι δεδομένο και έτσι η απόφαση της Apple θεωρείται ως μονόδρομος.

Δεν θα ήταν λογικό να περιμένει κανείς η Apple να μην επηρεαστεί από την κρίση των επεξεργαστών που πλήττει όλες τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σκοπός της Apple είναι να μην ξεκινήσουν να εμφανίζονται σοβαρές ελλείψεις στην παραγωγή και τις αποστολές του iPhone 13 series σε όλες τις αγορές και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύει ως μέτρο τον περιορισμό της παραγωγής στο iPad, έτσι ώστε να εξοικονομήσει πόρους για το iPhone.

Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για περικοπή της παραγωγής έως και στο 50%, λόγω των κοινών μερών που έχει το νέο iPad με τα μοντέλα που απαρτίζουν την οικογένεια του iPhone 13. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση για περικοπή της παραγωγής του iPad δεν σημαίνει ότι το tablet έχει μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά απλώς και μόνο ότι υπάρχουν τα κοινά μέρη που η Apple αποφασίζει να στείλει στην γραμμή παραγωγής του iPhone.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση που δεν θα λάμβανε κανείς εύκολα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Πολυ δυσκολη απόφαση. Μειωνει τις πωλήσεις συσκευών των 700 με 800 ευρώ για να αυξήσει τις πωλησεις συσκευών των 1500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.