iPad Mini: Κάνει downgrade στον επεξεργαστή Α15

, iPad Mini: Κάνει downgrade στον επεξεργαστή Α15

Μπορεί το iPad Mini να χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή με το iPhone 13, υπάρχουν, όμως, κάποιες διαφορές. Τα αποτελέσματα των τελευταίων benchmark tests δίνουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.

Στην περίπτωση του iPhone 13 έχουμε τον A15 Bionic με τους έξι πυρήνες του, ρυθμισμένο να λειτουργεί σε συχνότητα 3.2 GHz. Η διαφορά των απλών iPhone 13 με τις εκδόσεις Pro έγκειται στα γραφικά. Στην περίπτωση του iPad Mini έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή, με τη διαφορά ότι είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί σε συχνότητα 2.9 GHz.

Εάν βασιστούμε αποκλειστικά στα στοιχεία που προκύπτουν από τα benchmark tests, τότε στη μέτρηση μονού πυρήνα το iPad Mini κάνει σκορ 1595 και 4540 με όλους τους πυρήνες. Το iPhone 13 Pro στις αντίστοιχες μετρήσεις κάνει σκορ 1730 και 4660 μονάδων αντίστοιχα.

Επομένως, η απόδοση του iPad Mini δεν υπολείπεται σε σχέση με το iPhone 13, ενώ εάν το συγκρίνει με το μοντέλο που αντικαθιστά, τότε θα εντοπίσει αύξηση απόδοσης της τάξης του 40% με τον ένα πυρήνα και της τάξης του 70% σε σχέση με το iPad Mini που είχε στο εσωτερικό του το Apple A12 chip.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

η apple παιζει μπαλα μονη της σε αυτον τον τομεα. αμεσως μετα ερχεται η samsung αλλα δε συγρινονται αναφορικα με τις επιδοσεις

kaluas

Δεν λέγεται downgrade αλλά underclock.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPad mini

Η Apple ετοιμάζει foldable 7-8″ για το 2026-2027

Το πρώτο foldable της Apple θα μπορούσε να φτάσει το 2026 ή το 2027, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ από πηγές του κλάδου στην Κορέα.

Gear Apple iPad

Apple iPad: Αναμένεται ενημέρωση για όλη τη γκάμα το επόμενο έτος

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της μέσα στο 2024, όπως αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα μοντέλα iPad, iPad mini και iPad Air έρχονται τους επόμενους μήνες

H Apple εργάζεται αυτή την περίοδο σε μια πλειάδα νέων tablet, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Gear Apple iPad mini

Απίθανο ένα foldable iPad mini μέχρι το 2025

Ο έγκυρος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να ετοιμάζει ένα foldable iPad mini.