Apple, Η “φίρμα με τη μεγαλύτερη αξία” για το 2013

Μερικά φαινόμενα στον χώρο των εταιρειών είναι αξιοσημείωτα, όπως αυτό που συνέβη φέτος: Η Apple κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την Coca Cola, κερδίζοντας τον τίτλο της φίρμας με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο. Την ακολουθεί από κοντά η Google, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει κανείς να ρίξει την Coca Cola από το θρόνο της στη λίσα των top 100 εταιρειών στον κόσμο.

Η οικονομική πορεία και η γεωγραφική κάλυψη είναι δύο από τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν τη θέση στη λίστα αυτή, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται το 2000 και κατατάσσει κάθε χρόνο τις πιο σημαντικές και πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα πλέον έχει μέσα της αρκετή τεχνολογία, πράγμα που είναι ενδεικτικό των τάσεων που επικρατούν.

Πηγή: 1,2

Επεξεργάστηκε την 30 Σεπτεμβρίου 2013 8:19

Σχόλια

  • 8 στις 10 εταιρείες στην 10δα είναι Αμερικάνικες...και ομως η Αμερική απειλείται με πτώχευση!

  • Δεκα στους δεκα αμερικανους αγοραζουν ο,τιδηποτε με αμερικανικη φατσα και κινεζικα σωθικα, ειτε ειναι αυτοκινητο ειτε κινητο...

  • VasiliSIII μόνος σου δίνεις την απάντηση... Το σύστημα των ιδιωτικοποιήσεων αυτό το αποτέλεσμα φέρνει. Τα χρήματα μαζεύονται στους λίγους!! Είναι προφανές. Αυτοί οι λίγοι δεν κάνουν έργα, Όπως το δημόσιο. Δανισμός και πάλι δανσμός για να τα βγάλουν πέρα... και αυτό σημαίνει άλλον ένα κροίκο (των κατεστημένων) στην αλυσίδα της χώρας.. Αν ήταν ελλάδα θα είχαν ΤΟ μνημόνιο... 13! Το δάσος παιδιά, όχι το δέντρο..

  • H Apple έχει τέτοιο background και δυναμική,που θα συγκαταλέγεται για πολλά χρόνια ανάμεσα στα κορυφαία brands παγκοσμίως!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.