Apple: Ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής [Q4]

Σύμφωνα με τις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2016, η Apple έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Μετά από πέντε χρόνια, για πρώτη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τη μεγάλη αντίπαλο Samsung.

Τα στοιχεία που έρχονται από την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, δείχνουν ότι η Apple έχει μερίδιο αγοράς 17.8%, ενώ η Samsung με πολύ μικρή διαφορά (17.7%) έρχεται δεύτερη.

Η ίδια η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου κάνοντας ρεκόρ. Χάρη στις δυνατές πωλήσεις του πιο ακριβού iPhone 7 Plus, η μέση τιμή πώλησης του iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο, ήταν 694.57 δολάρια

Συνολικά για το 2016, η Samsung ήταν πρώτη με ποσοστό 20.8% της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Η Apple ήρθε δεύτερη με 14.5%, στην τρίτη θέση είναι η Huawei με 9.3%. Oppo και Vivo συμπλήρωσαν την πεντάδα με 5.7% και 4.8%, αντίστοιχα.

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones σημείωσαν 3% αύξηση το 2016 φτάνοντας στα 1.5 δισ. κομμάτια. Η Strategy Analytics εκτιμά ότι η δυνατή ζήτηση για smartphones σε Κίνα και Αφρική κράτησε την αγορά σταθερή.

Samsung και Apple είναι στην κορυφή, αλλά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, απέστειλαν 10.3 εκατ. και 16.1 εκατ. λιγότερα smartphones.

Διαβάστε επίσης: Apple: Έκανε νέο ρεκόρ στις πωλήσεις iPhone

apple surpassed samsung, Apple: Ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής [Q4]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Ο Ένας 17,7 και ο άλλος 17,8 και πανηγυρίζουν…
E ρε τι συμβαίνει στον κόσμο…όταν πάρει διαφορά την επόμενη φορά με 17,999999999999999999999999999999999…ανοίξτε σαμπάνια.
Δεν περιγράφω άλλο, πραγματικά.

aptalikos

Σε άλλα άρθα κάνουμε αναφορά για το αποτυχημένο Note 7 εδώ που χρειάζεται γιατί εξηγεί και αυτή την πρωτιά της apple ούτε κουβέντα.

Vasilist

Καλά η Samsung έπαθε χοντρή ξεφτίλα με το note 7 και έχασε εκατομμύρια πωλήσεις και στην Apple πανηγυρίζουν για 0,1%?
Αναρωτιέται πραγματικά τι είναι πιο ξεφτίλα η αποτυχία της Samsung με το note7 η, η χαρά της Apple για την “επιτυχία” της στις πωλήσεις…

Chris_BMW

@Vasilist
Ο ένας πουλάει απο 30 έως 800+ Δολάρια
Ο άλλος απο 400 δολάρια κ πανω (Βάζοντας μέσα κ το SE)
Αν κανεις τους πολλαπλασιασμούς θα καταλάβεις..

Vasilist

Chris ο ισχυρισμός μου ισχύει.
Δεν βλέπω το 0.1 να είναι κάτι σημαντικό και ας είναι και 2-3 εκ συσκευές σε αριθμό, ίσως θα έλεγε κάτι αν η Samsung δεν πάθαινε ότι έπαθε με το note 7, όταν κάνεις έτσι για 0.1 ποσοστό και χαίρεσαι είναι σαν να περιμένεις να σκοντάψει ο αντίπαλος σου για να νιώσεις έστω και για λίγο σημαντικός.
Τώρα για τα ποσά των συσκευών η Apple θέλει να το παίξει premium η Samsung θέλει να πουλάει σε όλους, διαφορετική στρατηγική διαφορετικές πωλήσεις.

agnostos13

Ενδιαφερον θα ηταν να ειχαμε στοιχεια αναλυτικα για το μεριδιο που αφορα τις ναυαρχιδες καθως και τις συσκευες μιας χρησης…
Εκει να δειτε γελιο

Sp

Συνολικά η Samsung ήρθε πρώτη. Μόνο το Q4 ξεπέρασε την Samsung η apple. Αφου σε σύνολο η σαμσουγκ ξεπέρασε την αππλε αυτό δείχνει ότι δεν κατάφερε η αππλε να την ξεπεράσει ακόμη και με την αποτυχία του νοτε 4.

Ιωάννης jb

Έπεσε κάτω από το 18% η samsung!!!!
Η πτώση είναι τεράστια κ δείχνει τη να περιμένουμε μελλοντικά από την εταιρία αυτή…
Αν έχει διψήφιο αριθμό σε 2-3 χρόνια εμένα να μη με λένε Γιάννη!!!!
Αυτό που κατάφερε η apple είναι τεράστιο κατόρθωμα!!!
Κ δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι πέρασε πρώτη αλλά κ στο ότι πούλησε τεράστιο αριθμό συσκευών με μεγάλη αξία!!!
Κ αυτό δείχνει το μέλλον… Κ αυτό δεν είναι άλλο από το ότι θα συνεχίσει να είναι νούμερο 1…

Fotis

Η Samsung το 2013 είχε 34%

tpctsu

Και ενώ έχουν ανακοινώσει ότι παρόλο που η samsung είχε τα προβλήματα με το note, η apple δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν, τώρα πανηγυριζουν.

Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πόσο πουλάνε οι εταιρείες, μετοχές δεν έχουμε για να μας ενδιαφέρει.

Το κινητό που θέλει ο κάθε ένας μας, για τους προσωπικούς μας λόγους και κριτήρια, να αγοράζουμε, αυτό έχει σημασία. Τι τρέλα να βγάζει ο ένας την άλλη εταιρία χειρότερη δεν το καταλαβαίνω. Δικιά σας είναι?

Έχουμε γίνει “μέτοχοι” στην κάθε εταιρεία και χάνουμε το πραγματικό νόημα. Ότι είναι συσκευές για να τις χρησιμοποιούμε και όχι να ζούμε για αυτές.

Κανένα νόημα στο τέλος όλη αυτή η τρέλα. Χάσαμε το νόημα της χρήσης προϊόντων και οι εταιρείες ζουν τις ζωές που εμείς χάνουμε σαν τρελαμενοι φανατικοί.

Δικό τους πρόβλημα τι κέρδισαν τι έχασαν. Εκτός αν κάποιος από εμάς έχουμε μετοχές φυσικά που δεν το βλέπω για κάτι τέτοιο.

Vasilist

Σε επίπεδο ναυαρχίδας η Apple θα έβγαινε πρώτη, αλλά δεν μπορείς να πας επιλεκτικά σε αριθμό πωλήσεων.

Αγγελος

Λεει πουθενα οτι η apple χαρηκε ρε παιδια;ή οτι βγηκαν να το πανηγυρισουν;

KnightRider

Ποιο ρεκόρ τώρα ??? Όλοι για Xiaomi πάνε και οι χρήστες ios μένουν στο iPhone 6

bama

Στο Q4 είναι πρώτη με 0,1%. Εξαιτίας του Νote7. Συνολικά στο έτος είναι δεύτερη με 3,1% που είναι 3100% μεγαλύτερο από το 0,1% και άλλωστε το συμπεριλαμβάνει. (όχι ότι με νοιάζει για την οποιαδήποτε πολυεθνική. Ως δείκτη κοινωνικής τάσης το κοιτάζω). Κοινωνική τάση είναι και τα σχόλια των funboys που μου θυμίζουν κάτι πονεμένες ομάδες ποδοσφαίρου που γράφουν οι εφημερίδες που τις υποστηρίζουν ότι αν δούμε την βαθμολογία στα πέντε τελευταία παιχνίδια είναι πρώτες.

azriel84

Η σύγκριση αν μπορεί να το πει κανείς σύγκριση είναι γτπ. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια εταιρία που πουλάει σκουπίδια μέχρι το S7 σε όλο το φάσμα των τιμών με μια άλλη που ξεκινά από mid-range και φτάνει σε high end. Αλλά αν θέλουμε να το συγκρίνουμε το “επίτευγμα” της Apple είναι πως έχοντας ακριβά κινητά ξεπέρασε άλλους που έχουν από πάμφθηνα μέχρι ακριβά. Δεν το λες και άσχημο.

west

Ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητών παγκοσμίως είναι και η εταιρία που αγαπάμε, well done apple, keep the amazing job!!

biskanio

Chris_BMW Το οτι πουλησε 3,5 εκατ. λιγοτερες συσκευες σε σχεση με περυσι η 16,1 εκατ.λιγοτερες συσκευες ολη την χρονια μαλλον δεν παιζει ρολο για την apple παρα μονο η πρωτια και το να περασει την samsung.Ωραιος τροπος σκεψεις!

Αγγελος

Κατ αρχην δε λεει πουθενα οτι πανηγυριζει κανεις παιδια.το αρθρο εχει μια απλη αναλυση τριμηνου στην οποια η apple και μπραβο της οντως ειναι πρωτη και αυτο το καταφερνει με μολις ενα μοντελο στην ουσια.αλλα η samsung εχει πουλησει καμια 100 εκατομ.παραπανω συσκευες στο ετος.δε το λες και λιγο.επισης μη συγκρινεται τα παλια ποσοστα με τα τωρινα.αμπαλο παιδακι ιωαννηjb που πετας καθε μερα οτι να ναι.το 2013 που η samsung ειχε μεγαλυτερο ποσοστο πουλησε μολις 72 εκατομ.συσκευες.ξερεις γιατι;γιατι η αγορα ηταν πολυ πιο μικρη!τωρα πουλησε 300εκατομ.και η αγορα εχει αλλαξει.παιρνει και ο αφρικανος και ο κινεζος κινητο!και δε μπορουν να δωσουν 1000 ευρω για κινητο.αλλα η samsung το εκμεταλευεται αυτο οπως και αλλες μικρες εταιρειες οπως η xiaomi και η huawei.γκεγκε;3 τις εκατο αυξηση εσοδων ειχε η samsung με περυσι μη σου πω με πιο παλια.

Katsantour

Λογικα φαινονται τα νουμερα μετα απο την ξεφτιλα της σαμσουνγκ και γενικα την γυφτοπολιτικη της μνα πουλαει 500 διαφορετικα μοντελα απο 30€. Εταιρεια που δε σεβεται τον καταναλωτη με απαραδεκτα φτηνα κινητα που κολλανε χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο ειναι θεμα να παει για φουντο και να εχει την τυχη της νοκια αν δε διορθωθει.

Γιώργος

Το άρθρο δεν είναι της ίδιας της Apple αλλά ένα δημοσιογραφικό ανεξάρτητο άρθρο…
Δεν τους υποστηρίζω αλλά δεν ψάχνω και αφορμές να κράξω…
Έλεος πια με αυτά τα στρατόπεδα…
Δεν κουραστήκατε κάποιοι?

fotis

Δεν πειραζει samsung funboys σε λιγο θα ειστε δευτεροι μια και καλη .

John

Πανηγυρίζουν κάποιοι ενώ η Apple πούλησε 15 εκ. λιγότερα τηλέφωνα από το 2015 , ότι να ναι πραγματικά.
@Ioannis jb , η Sony που είναι στις πωλήσεις; Έχεις τίποτα στατιστικά να γελάσουμε;

Ιωάννης jb

John.. Δεν έχω επίσημους αριθμούς αλλά αν θέλεις τόσο πολύ να γελάσεις μπορείς απλά να κοιταχτεις στο καθρέφτη!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.