Apple: Επεκτείνει την κατασκευή iPhones στην Ινδία

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες οι οποίες ήθελαν την Apple να θέτει σε ισχύ το πλάνο κατασκευής iPhones στην Ινδία. Πλέον φαίνεται πως οι πληροφορίες επαληθεύονται. Mε τον Priyak Kharge (υπουργός του κρατικού τμήματος Πληροφορικής στην Ινδική πολιτεία Karnataka) να επιβεβαιώνει στο Bloomberg πως ο Αμερικάνος κατασκευαστής θα κάνει το μεγάλο βήμα, επεκτείνοντας περαιτέρω τους επιχειρηματικούς του ορίζοντες στην Ασία.

Συγκεκριμένα, ο Kharge δήλωσε πως τα iPhones θα κατασκευάζονται στην τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας, το Bangalore, ενώ όσα κινητά παραχθούν θα απευθύνονται στην εγχώρια αγορά. Ο ίδιος σημείωσε πως η πολιτεία της Karnataka θα βοηθήσει την Apple, σε περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει να συνεργαστεί με περισσότερα εργοστάσια μακριά από το Bangalore. Η κατασκευή αναμένεται να έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Εκτός της συνέντευξης στο Bloomberg, ο Kharge επιβεβαίωσε την επέκταση της Apple στην Ινδία μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του Twitter λογαριασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το Cupertino βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ινδική κυβέρνηση για αρκετούς μήνες. Ο τεχνολογικός γίγαντας ζητούσε απαλλαγή από φόρους για 15 χρόνια (μάλλον τα πρώτα 15), κάτι το οποίο αποτελεί ακόμα θέμα διαπραγμάτευσης.

Στην αγορά της Ινδίας κυρίαρχος είναι η Samsung με το Android και η Apple θέλει να αλλάξει τα δεδομένα. Η επιλογή της κατασκευής και συναρμολόγησης iPhones στην χώρα θα βοηθήσει δραστικά την προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει τα εγχώρια ποσοστά της, που αυτή την στιγμή την κατατάσσουν στην δέκατη θέση των κατασκευαστών. Προφανώς το iPhone δεν είναι μια προσιτή συσκευή για τους Ινδούς, αλλά αυτό ίσως πλέον να αλλάξει. Εκτός των Ινδών όμως, στο μέλλον τα iPhones made in India ίσως φτάσουν και σε ράφια καταστημάτων μακριά από την Ασία.

apple iphones india, Apple: Επεκτείνει την κατασκευή iPhones στην Ινδία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

Θα αφρίζουν τα γένια του Donald!

“Ο τεχνολογικός γίγαντας ζητούσε απαλλαγή από φόρους για 15 χρόνια (μάλλον τα πρώτα 15), κάτι το οποίο αποτελεί ακόμα θέμα διαπραγμάτευσης.” Και μετά φωνάζουν για την Ιρλανδία!

mourgos1234

E καλα σε 15 χρονια μπορει να μην υπαρχει η Apple οποτε παιζεται να μην εισπραξει τιποτα η Ινδια 😛

tpctsu

Μείωση κόστους θα έχουν αλλά και πάλι αυξημένες τιμές γιατί πάνω από όλα κέρδη κέρδη κέρδη. Σιγά μην μειώσουν τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.