Apple: Στα ταμεία της το 92% των κερδών της αγοράς smartphones

Όσον αφορά στους αριθμούς πωλήσεων η Samsung κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, όμως η Apple είναι αυτή που έχει τα μεγαλύτερα λειτουργικά έσοδα της αγοράς. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Apple έλαβε το 92% των λειτουργικών εσόδων που κερδήθηκαν από τους 8 μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Canaccord Genuity, αυτή είναι μια πολύ σημαντική αύξηση από το 65% που είχε πέρσι. Δεύτερη ακολουθεί η Samsung με μερίδιο στο 15% των λειτουργικών κερδών. Το γεγονός ότι Samsung και Apple έχουν πάνω από 100% των λειτουργικών κερδών από τις 8 μεγαλύτερες εταιρείες, μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές ανακοίνωσαν απώλειες και κάποιοι δεν είχαν κέρδη.

Κάποιοι κατασκευαστές συνεχίζουν να έχουν προβλήματα όπως για παράδειγμα η HTC η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε απώλεια 256 εκατ.δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται με την εξαγορά της Nokia.

Αν και η Apple έχει λιγότερο από το 20% των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως, μπορεί να διατηρήσει τις τιμές των iPhone πολύ πιο πάνω από το Android. Σύμφωνα με ερευνητή της Strategy Analytics, υπάρχουν στην αγορά πάνω από 1000 κατασκευαστές κινητών. Όμως κάποιοι όπως η Xiaomi είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τις Android συσκευές σε τιμές που τους δίνουν ελάχιστα κέρδη και βγάζουν χρήματα από την πώληση αξεσουάρ και apps.

Για την περσινή χρονιά η μέση τιμή του iPhone παγκοσμίως ήταν στα 624 δολάρια σε σύγκριση με τα Android που ήταν στα 185 δολάρια. Για το οικονομικό έτος που έληξε 28 Μαρτίου, η μέση τιμή πώλησης της Apple ήταν στα 659 δολάρια, με τις πωλήσεις να σημειώνουν 43% αύξηση από την περσινή χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Apple: Προετοιμάζει τους προμηθευτές για αριθμό ρεκόρ νέων iPhone

Apple: Στα ταμεία της το 92% των κερδών της αγοράς smartphones, Apple: Στα ταμεία της το 92% των κερδών της αγοράς smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Πάντως πως έχει καταφέρει και με το 92% των κερδών να μην θεωρείται μονοπώλιο είναι κατόρθωμα, να είναι καλά η Samsung χωρίς αυτή ίσως να είχε πιο σκληρή αντιμετώπιση όπως άλλες εταιρίες όπως η Microsoft και τώρα η Google!

Alex

Οι υπόλοιποι τρώνε τα αποκόμματα όταν η Apple απολαμβάνει τον καρπό!
Με 1-2 συσκευές το χρόνο το καταφέρει κιόλας, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία γιατί και η Microsoft θέλει να μειώσει κατά πολύ τις συσκευές που παράγει κάθε χρόνο στις 3-6 και μάλιστα η κάθε μία να στοχεύει κάποιο αγοραστικό κοινό που δεν καλύπτει η αγορά (βλέπε business phone).
Την παραδέχομαι την Apple, λέει ”όλοι σας και μόνοι μας” (σχεδόν) και κάθε φορά καθαρίζει το τραπέζι!

Ιωάννης jb

Απίστευτο!!!
Είναι δυνατόν ρε παιδιά μια μόνο εταιρεία να έχει συγκεντρώσει όλα τα κέρδη!????
Οι άλλες δλδ τι κάνουν!??????
Μιλάμε αυτήν η apple έτσι όπως πάει θα κυβερνά το πλανήτη για τη πλάκα της!
Διότι αυτή τη στιγμή είναι και η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή αξία στο κόσμο!!! Επικίνδυνα πράγματα

Dimitrinho

Να μια ευκαιρια για την Ελλαδα να μην ζητησει πια την βοηθεια του ΔΝΤ και να ζητησει δανειο απο την apple

Jorhe

Αγόρασε ρε Απλ την Ελλάδα να λυθεί το πρόβλημα!

Τέλης

Όταν πουλάει ένα κινητό που έχει $200 με το ζόρι στα $700 λογικό είναι να έχει τόσα κέρδη. Ας είναι καλά οι καταναλωτές που δεν το ψάχνουν και πέφτουν θύμα του hype.

teslas

Η Apple είχε ζητήσει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χρεους της Ελλάδας με αντάλαγμα την αγορά κάποιου νησιού εδώ – φορολογικού παραδείσου βέβαια. Η πρόταση δεν έγινε δεκτη από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ και αποριφθηκε..

Animamundi

Εμένα μου ακούγεται λογικό να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για τους εξής λόγους: Η apple εκτός από καλό marketing έχει και έξυπνο marketing!Η επιλογή του σεπτέμβρη για την παρουσίαση του iphone ήταν κίνηση ματ γιατί μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά και να διαδωθεί έχουν φτάσει τα χριστούγεννα και αυτομάτως γίνεται η Νο1 επιλογή ως δώρο!! Εκτός αυτού τον οκτώβρη/νοέμβρη ανακοινώνονται τα καινούρια mac-ipad με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές που θα πάρουν κάποια τέτοια συσκευή να επιλέξουν και iphone για να έχουν το οικοσύστημα της apple και τις όποιες ευκολίες αυτό προσφέρει ανάμεσα στις συσκευές της. Επίσης η apple μπορεί να αργεί να ενσωματώσει καποιες τεχνολογίες αλλά όταν το κάνει δουλέυουν άψογα,πχ το touch id.Oταν το έβαλε στο 5s δεν το έκανε για να πουλήσει μούρη αλλά είχε ήδη στα σκαριά το apple pay γνωρίζοντας πως όλες οι συναλλαγές τα επόμενα χρόνια θα γίνονται με τέτοιο τρόπο,οπότε ειδικά σε μια αγορά όπως είναι η αμερική που ήδη χρησιμοποιείται και στο προσεχές μέλλον θα γίνει ο Νο1 τρόπος πληρωμής,είναι λογικό κάποιος να επιλέξει iphone αντί ενός htc/motorolla/sony κοκ. Εν ολίγις έχει στρατηγική!! Και εκτός αυτού,ότι και να λέμε οι συσκευές της είναι και πανέμορφες από πλευράς design αλλά και ικανές.Σε… Συνέχεια »

nik

Η apple εχει το πιο εξυπνο marketing του πλανητη. Οταν πουλαει κατι που με το ζορι αξιζει 200€ για 700 και βαλε,οταν παλι πουλαει κατι με specs λιγοτερα απο οσα εχει ενα τηλεφωνο των 150€ για ενα χιλιαρικο,τοτε σημαινει οτι κατι κανει πολυ σωστα.Πουλαει σωστα brand name κ διαφημιση, πλευριζει σωστα τους λιγοτερο σχετικους κ τους ερασιτεχνες που ειναι οι περισσοτεροι κ εχει ενα ολοκληρο συστημα που υποστηριζει οχι τη συσκευη αλλα τα after sale κερδη.δλδ το I tunes,cloud,αξεσουαρ,ενα σωρο πραγματα που πληρωνονται για να εχει εσοδα συνεχεια. Επισης ενα ολοκληρο δικτυο εχει περασει σαν αξιωματα οτι εχει ποιοτητα κ οτι καθε τι που εμφανιζει ειναι πρωτοποριακο,ακομα κ αν αλλες συσκευες το εοχαν χρονια πριν. Καλυτερος συμμαχος της apple ειναι η samsung. Με το που την ξεπερασε την apple αρχισε να κανει βλακειες κ λαθη η samsung απο μονη της. Εκει που ειχε τα παντα σε μια συσκευη φτηνη,αρχισε να χανει πλεονεκτηματα (fm sd removable battery )σε συσκευες πιο ακριβες.Οποτε αναμενομενο.

Βαγγος

Ελπιζω μερικοι να ειρωνευονται και να μην τα εννοουν τα περι apple σωσε την Ελλαδα!!ελεος δεν.ζηταμε.λυπηση…οσον αφορα το αρθρο….η apple ειναι εταιρια οροσημο στην.ιστορια των smartphones….την εποχη του jobs ναι καινοτομουσε….και τωρα συνεχιζει τις πωλησεις της…απλα με το εξαιρετικο μαρκετινγκ…η οικονομια ειναι θεμα ψυχολογιας και στρατηγικης…το.γνωριζουν.πολυ καλα εκει !Ειμαι φαν της τεχνολογιας κι οχι καποιας εταιριας χαιρομαι οταν μια εταιρια βγαζει κτ το καινοτομο π μπορεις να μεινεις εκπληκτος…εχω μια απεχθεια ωστοσο για την.εταιρια αυτην λογω του οτι υποτιμα την νοημοσυνη μας και μας κανει.πλυση εγλεφαλου και κανενας δεν.μπορει να το.διαψευσει αυτο….εχουμε πια στο υποσηνυδειτο μας iphone=κορυφη….οπως και με αλλες εταιριες επισης!…η διαφημισβ ειναι τεραστια και σε ολες τις στιγμες της ζωης μας….πρεπει να.καταλαβουν πως δεν τρωμε ολοι κουτοχορτο!και δεν μιλαω για οσους εχουν iphone…σιγουρα ο καθενας εχει τους λογους του…υπαρχουν αυτοι π υποστηριζουν την εταιρια λογω αξιοπιστιας της…σταθερου λογισμικου και γεκικα δεν ζητανε πολλα ….αλλα μιλαω για τα θυματα του μαρκετινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Οι πρώτες θήκες δείχνουν τη νέα κάθετη διάταξη της κάμερας

Οι φωτογραφίες των πρώτων θηκών iPhone 16 είναι διαθέσιμες, προσφέροντας μια εικόνα της φημολογούμενης νέας διάταξης κάθετης πίσω κάμερας.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.