Microsoft: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 7.800 απολύσεις

Πρόσφατα είδαμε να αποχωρεί από την Microsoft ο πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop ο οποίος είχε επιστρέψει μετά την εξαγορά της Nokia. Μαζί του έφυγαν κι άλλα στελέχη και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella είχε δηλώσει ότι θα πρέπει στο εξής να πάρει σληρές αποφάσεις, κάτι που ξεκίνησε ήδη να κάνει.

H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα με δελτίο τύπου ότι θα εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται με την εξαγορά της Nokia και ότι θα περικόψει 7.800 θέσεις εργασίας. Στο εξής o Nadella θέλει την Microsoft περισσότερο “επικεντρωμένη και αποτελεσματική” στο portfolio των smartphones και να εξασφαλίσει την μακροχρόνια παραμονή της στην συγκεκριμένη αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε την Microsoft να μειώνει την γκάμα των Lumia που λανσάρει και θα περιοριστεί σε μια πιο απλοποιημένη σειρά Lumia που θα βασίζεται σε πολύ μικρό και βασικό αριθμό μοντέλων. Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες high-end συσκευές με Windows 10 Mobile, οπότε ίσως να μην δούμε πια τόσα πολλά low και mid-range Lumia όσο στο παρελθόν.

Ο νέος κύκλος περικοπών θέσεων εργασίας ακολουθεί τον περσινό όπου είχε απολύσει 18.000 υπαλλήλους. Αυτές οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου και θα θα αποδεσμεύσει το ποσό των 750 έως 850 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα καταβάλει στο πλαίσιο των απολύσεων.

Σε email που έστειλε προς τους υπαλλήλους του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Δεν υποτιμώ καθόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία” και ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Ο Nadella επαναλαμβάνει την πρόθεση της εταιρείας να μείνει πιστή σε συσκευές όπως τα smartphones, αλλά η κίνηση αυτή δείχνει ότι θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα και αυτό χρειάζεται θυσίες.

Microsoft: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 7.800 απολύσεις, Microsoft: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 7.800 απολύσεις

Πηγή: 1, 2,

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Παντού το ίδιο πράγμα βλέπω, απολύσεις παντού και αύξηση πολιτισμού παντού σχεδόν… . Οδευουμε προς το χάος

9gag

ας κρατησει 3 κατηγοριες και 3 μοντελα. Low/mid/high.
δεν χρειαζεται να βγαζει πχ 4-5 Low-end Lumias που οι διαφορες τους να ειναι απειροελαχιστες…
αντε το πολυ πολυ στα highend να βγαλει μια κανονικη εκδοση στις 5Inches και ενα ψιλοphablet εφοσον βλεπει οτι πουλαει. νομιζω πως ετσι ειναι κομπλε!

παντως θα γουσταρα να εβαζε ενα cyanogen. τοτε θα ηταν δυνατος αντιπαλος!

Νίκος 31

Η κρίση επηρέασε και την μεγάλη Microsoft. Κουράγιο Bill, δύσκολες εποχές για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, είχα και εγώ περίπτερο και σας καταλαβαίνω.

ironmanmark40

Αναμενόμενο, αφού αντικατέστησαν όλες τις “Nokia Lumia” συσκευές, τώρα “τελειώνουν” και τους τελευταίους πρώην εργαζομενους της Νοκια που πήραν “προίκα”, αφού λέει καθαρά το αρχικο άρθρο, “hardware division”…. ….επακολουθα κάθε εξαγοράς…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.