ASML: Πρόοδος για τον περιορισμό των εξαγωγών προς την Κίνα

ΑSML Κίνα, ASML: Πρόοδος για τον περιορισμό των εξαγωγών προς την Κίνα

Η ΑSML, βασικός προμηθευτής των κατασκευαστών τσιπ αναφέρθηκε στην πρόοδο προς μια συμφωνία μεταξύ πολλών κυβερνήσεων για τους νέους περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού κατασκευής ημιαγωγών στην Κίνα.

Η εταιρεία, βασικός προμηθευτής των κατασκευαστών τσιπ, έχει περιοριστεί στο να πωλεί τα πιο προηγμένα εργαλεία της στην Κίνα από το 2019. Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας σχετικά με τους ημιαγωγούς έχουν επιδεινωθεί σταθερά από τότε, ωθώντας την Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές στις δικές της εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού τσιπ.

Η ολλανδική εταιρεία πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στις οικονομικές της προβλέψεις για το 2023.

«Προτού τεθεί σε ισχύ, πρέπει να αναλυθεί και να εφαρμοστεί στη νομοθεσία, κάτι που θα πάρει χρόνο», ανέφερε η εταιρεία.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.