Black Friday: Έσπασε κάθε ρεκόρ με 1.2 δισ. δολάρια σε mobile αγορές

Η συνηθισμένη εικόνα την ημέρα του Black Friday, όπου στις ΗΠΑ γίνονται τεράστιες εκπτώσεις, είναι οι ορδές καταναλωτών που στήνονται έξω από τα καταστήματα με αποτέλεσμα να ποδοπατούνται για να προλάβουν αυτό που θέλουν.

Όμως, φέτος φαίνεται πως πολλοί προτίμησαν τις online αγορές. Για πρώτη φορά οι καταναλωτές στις ΗΠΑ έκαναν 1.2 δισ. δολάρια αγορές από κινητά και tablet. Αυτό αποτελεί αριθμό ρεκόρ και είναι η πρώτη φορά που γίνονται σε μια μέρα αγορές 1 δισ. δολαρίων από mobile συσκευές στις ΗΠΑ.

Οι εκτιμήσεις έρχονται από την Adobe, και προβλέπει ότι συνολικά οι online πωλήσεις ξεπέρασαν τα 3.34 δισ. δολάρια την ημέρα του Black Friday. Την ημέρα αυτή τα καταστήματα κάνουν τις ίδιες εκπτώσεις είτε κάνεις online αγορές είτε επισκεφθείς το ίδιο το κατάστημα.

Συνδυάζοντας τις αγορές που έγιναν την ημέρα του Black Friday online και σε φυσικά καταστήματα, οι Αμερικανοί ξόδεψαν συνολικά 5.27 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Adobe, τα top 5 ηλεκτρονικά προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις ήταν: iPads, Samsung 4K TVs, MacBook Air, LG TVs και Microsoft Xbox.

Οι Αμερικανοί εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις mobile αγορές. Σε αυτό συμβάλλουν οι μεγαλύτερες οθόνες σε smartphones, αλλά και οι εύκολες μέθοδοι πληρωμής όπως Apple Pay, Android Pay, PayPal One Touch. Όμως την πρωτιά την έχουν με διαφορά οι Κινέζοι. Κατά τη διάρκεια του Singles Day, την μεγαλύτερη καταναλωτική ημέρα της Κίνας, οι mobile αγορές είχαν ποσοστό 80% στο Alibaba.

Διαβάστε επίσης: Δυο νεκρoί και τραυματίες την ημέρα του Black Friday στις ΗΠΑ

Black Friday 1 mobile sales, Black Friday: Έσπασε κάθε ρεκόρ με 1.2 δισ. δολάρια σε mobile αγορές

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Σαν τους απατεώνες στα public και καλά πιο φθηνά και σου έβγαιναν ποιο ακριβά και από την κανονική τους τιμή.Για αυτό η Ελλάδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά

KostasB

Άσχετα με το τι προσφορές έκαναν τα ελληνικά καταστήματα, το κακό ήταν ότι για να είχες την προσφορά που έδιναν έπρεπε να πας από το κατάστημα. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνεις παραγγελία online.

Anwnymous

Στο UK δεν ειχε κατι και στους online και στους offline retailers.
Απο κανα μηνα πριν ανεβαζαν τιμες και πλεον ειναι με προσφορα ψηλοτερες απο πριν. Βγηκαμε παρασκευη απογευμα στα μαγαζια και δεν βρηκα τιποτα να παρω. Μεγαλη απογοήτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Black Friday 2021

Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Games Black Friday Black Friday 2020 featured

Steam: Η Black Friday ήταν η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών

Η Autumn Sale περιλαμβάνει τις ημέρες των Cyber Monday και Black Friday, γι’ αυτό αρκετοί τη χαρακτηρίζουν ως τη μαύρη παρασκευή του Steam.

Business Black Friday Black Friday 2020 featured

Black Friday 2020: Η χειρότερη εκπτωτική περίοδος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Η Black Friday 2020 ήταν η χειρότερη εκπτωτική περίοδος που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, αν και υπήρχαν κάποιες προσφορές.

Games Black Friday Black Friday 2020 Nintendo

Nintendo Switch Lite μόνο με 169 ευρώ [Black Friday – Update]

Ιστορικό χαμηλό για το νεότερο Switch Lite της Nintendo, αφού η τιμή του έπεσε για τη Black Friday στα μόλις 169 ευρώ και με δωρεάν μεταφορικά.