Διέρρευσαν τα πρώτα speed test του δικτύου Starlink

, Διέρρευσαν τα πρώτα speed test του δικτύου Starlink

Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, το φιλόδοξο σχέδιο του Elon Musk και της εταιρείας του SpaceX για ένα καλύτερο ίντερνετ έχουν ξεκινήσει. Ήδη έχουν μπει σε τροχιά 597 δορυφόροι, ενώ αναμένεται ο αριθμός τους να φτάσει τους 12.000 μέσα στα επόμενα έτη για την ολοκλήρωση του Starlink.

Χρήστες του Reddit ανακάλυψαν τα πρώτα speed tests του δικτύου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσα από την εφαρμογή Speedtest της Ookla. Όπως βλέπουμε, οι αριθμοί δεν εντυπωσιάζουν, με μόλις τις ταχύτητες download να κυμαίνονται από 30Mbps έως 60Mbps, ενώ οι ταχύτητες upload μεταξύ 5Mbps έως και 18Mbps, κάτι που είναι αρκετά μακριά από τις υποσχέσεις του Elon Musk.

, Διέρρευσαν τα πρώτα speed test του δικτύου Starlink

Από την άλλη, το latency έχει δει πτώση, καθώς κυμαίνεται από 20ms έως και 90ms, κάτι που κερδίζει τις σημερινές δορυφορικές λύσεις των 600ms έως 2000ms. Ακόμα φαίνεται να είμαστε μακριά από τις ταχύτητες “οπτικής ίνας” που είχε υποσχεθεί ο Elon Musk, όμως έχουμε δρόμο μέχρι να ανέβουν όλοι οι δορυφόροι για να κρίνουμε πιο αντικειμενικά.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.