Elon Musk: Η συμφωνία με το Twitter «δεν μπορεί να προχωρήσει» λόγω των bot accounts

elon musk, Elon Musk: Η συμφωνία με το Twitter «δεν μπορεί να προχωρήσει» λόγω των bot accounts

Aφού επανέλαβε τον ισχυρισμό πως τα fake και spam accounts ίσως ξεπερνούν το 20% των χρηστών του Twitter, ο Elon Musk σημείωσε πως η συμφωνία εξαγοράς του «δεν μπορεί να προχωρήσει» μέχρι οι ιθύνοντες της πλατφόρμας να αποδείξουν τους δικούς τους υπολογισμούς για λιγότερο του 5%.

«Το 20% fake/spam accounts,  αν και 4 φορές περισσότερο από ό,τι ισχυρίζεται το Twitter, θα μπορούσε να είναι *πολύ* υψηλότερο», έγραψε χαρακτηριστικά ο CEO της Tesla. «Η προσφορά μου βασίστηκε στο ότι τα αρχεία SEC του Twitter ήταν ακριβή. Χθες, ο CEO του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει <5%. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει».

Κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο Musk χρησιμοποιεί τους αριθμούς των bot accounts για να πετύχει καλύτερη τιμή. Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας σε συνέδριο, επισήμανε ότι μια χαμηλότερη τιμή δεν είναι εκτός συζήτησης.

Λίγες ημέρες πριν, ο μεγιστάνας τόνισε ότι η συμφωνία εξαγοράς του Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή» λόγω ανησυχίας για τον αριθμό των αναφερόμενων spam ή fake accounts. Bέβαια επισήμανε ότι είναι «ακόμα δεσμευμένος στην απόκτηση».

Όσο για τη δημόσια διαφωνία του με τον CEO του Twitter, o Parag Agrawal δήλωσε ότι η πρόταση του Μusk  να μετρηθεί ο αριθμός των bots πραγματοποιώντας μια τυχαία δειγματοληψία 100 λογαριασμών δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκτίμηση για τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα είναι ότι οι λογαριασμοί bot είναι πολύ κάτω από το 5%.

Επιπλέον, ο Agrawal δήλωσε ότι για να γίνει ένας εξωτερικός έλεγχος για το ποιοι λογαριασμοί ανήκαν σε bots και όχι σε αληθινά άτομα, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές πληροφορίες που το Twitter δεν μοιράζεται. Επομένως ήταν αδύνατο να το κάνει.

Η απάντηση του Musk στη μακροσκελή ανάρτηση ήταν το παρακάτω emoji.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.