Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

, Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook. Το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είδε τα έσοδά του να μεγαλώνουν κατά 56% σε ένα τρίμηνο.

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, κατά τη διάρκεια του οποίου εμφάνισε έσοδα ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα κέρδη είχαν, επίσης εντυπωσιακή άνοδο, σημειώνοντας αύξηση 101%, στα 10.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι προφανές ότι η πρόσφατη απόφαση της Apple να δώσει στους κατόχους των συσκευών iOS τη δυνατότητα άρσης της παρακολούθησης της δραστηριότητάς τους για διαφημιστικούς σκοπούς δεν αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική πορεία του Facebook, το οποίο είχε επιδοθεί σε μία καμπάνια πειθούς προς τους iOS χρήστες για τη χρησιμότητα της στοχευμένης διαφήμισης.

Αναφορικά με τον αριθμό των χρηστών του Facebook, μαζί με το Instagram και το WhatsApp, είναι πλέον 2.76 δισεκατομμύρια άτομα, τεράστιος αριθμός, εάν αναλογιστούμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων στη Γη που έχουν πρόσβαση στο Internet.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jake

Δεν τους πιστεύω γιατί τότε δε θα κλαιγόντουσαν εξ αρχής όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη λειτουργία. Και ήταν οι πρώτοι που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν και το έκαναν πιο έντονα απ’ όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Software App Store Apple iOS

Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τρεις επιπλέον αλλαγές για προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες.

Gear AirPods Pro Apple Apple iOS

iOS 18: Φήμες ότι μετατρέπει τα AirPods Pro σας σε πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή

Την περασμένη χρονιά, ο FDA δημιούργησε μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας που μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή.

Software App Store Apple featured

To Fortnite επιστρέφει στις συσκευές iOS στην Ευρώπη – H Apple απέσυρε την απαγόρευση

Η Apple πήρε πίσω την απόφασή της να απαγορεύσει τον λογαριασμό προγραμματιστών της Epic Games δύο μέρες αργότερα.