Νέα καμπάνια του Facebook προς τους κατόχους iPhone

Με τίτλο “Good Ideas Deserve to be found”, το Facebook προσπαθεί να πείσει τους κατόχους iPhone να επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων. Μετά τις αλλαγές που έφερε η Apple, οι κάτοχοι iPhone μπορούν να αποεπιλέγουν τη συλλογή δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Είναι προφανές ότι μία τέτοια απόφαση δεν αρέσει στο Facebook, το οποίο βασίζει τα κέρδη του στη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του για την προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται η απόφαση του Facebook να δημιουργήσει μία διαφημιστική καμπάνια που προτρέπει τους κατόχους iPhone να έχουν ανοιχτά τα δεδομένα τους.

, Νέα καμπάνια του Facebook προς τους κατόχους iPhone

Εκτός από την εν λόγω διαφημιστική καμπάνια, το Facebook αναμένεται να κινηθεί και νομικά ενάντια στην Apple κατηγορώντας τη για καταστρατήγηση των όρων του ελεύθερου ανταγωνισμού. Πάντως, το βίντεο που έδωσε στη διαδικτυακή δημοσιότητα το Facebook δεν έχει και πολλά likes, ενώ δεν επιτρέπονται τα σχόλια από κάτω. Θα ήταν ενδιαφέρον να άφηνε ανοιχτό το σχολιασμό το Facebook από κάτω…

Το θέμα της εξατομικευμένης διαφήμισης δεν είναι κάτι νέο στο Internet, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα πεδίο μεγάλης συζήτησης, κυρίως αναφορικά με την προσπάθεια διατήρησης της ιδιωτικότητας του κάθε χρήστη.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Ωραία θα πάει και αυτό. Μου θυμίζει αισθητική του Samwell
https://www.youtube.com/watch?v=fbGkxcY7YFU

SUPS 👨‍⚖️

μπορεις να πεις πολλα για πολιτικες της apple αλλα εδω εδρασε σιγουρα υπερ των χρηστων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.