Business

Google: Δίνει 880 εκατ. δολάρια στην LG για τις οθόνες OLED των Pixel 2

Google και LG είχαν στενή συνεργασία στο παρελθόν, με την δεύτερη να αναλαμβάνει την κατασκευή Nexus smartphones. Με την αντικατάσταση της σειράς Nexus και την έλευση των Pixel, η Google επέλεξε να δώσει στην HTC την κατασκευή. Ωστόσο, για το Pixel 2, είναι πιθανό να δούμε ξανά συνεργασία Googe-LG.

Όταν λέμε συνεργασία, δεν εννοούμε να αναλάβει την κατασκευή των νέων Pixel η LG (ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος θα επιλεχθεί), αλλά για την οθόνη της επερχόμενης ναυαρχίδας.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα κορεάτικα media λένε ότι η Google επιδιώκει συνεργασία με το τμήμα οθονών της LG όπου και θέλει να επενδύσει το ποσό των 880 εκατ. δολαρίων. Η Google θέλει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν αρκετά OLED panels για τα επερχόμενα Pixel. Αν η LG δεχτεί την προσφορά, η Google θεωρείται πιθανό να αυξήσει το ποσό της επένδυσης.

Για τα Pixel και Pixel XL, η Google έχει χρησιμοποιήσει AMOLED οθόνες από την Samsung, αλλά φαίνεται πως επιδιώκει να αλλάξει προμηθευτή. Η απόφαση ίσως να σχετίζεται με τις πληροφορίες που θέλουν την Apple να έχει κάνει συμφωνία με την Samsung για την παροχή 70 εκατ. οθονών OLED για το iPhone 8.

Η LG Display αναμένεται να δώσει απάντηση πολύ σύντομα, οπότε θα μάθουμε αν θα ευδοκιμήσει η συνεργασία μεταξύ των δυο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Απριλίου 2017 11:07

Σχόλια

  • Και για τα Pixel 2 ακούγεται πάλι η HTC... Αυτό διέρρευσε πριν λίγες ημέρες. Όπως κ να έχει ανεξαρτήτως ποιος θα τα κατασκευάζει...οι τιμές των Nexus ανήκουν στο παρελθόν.

  • Για να δούμε και τις OLED της LG για κινητά.. γιατί τελευταία φορά που τις χρησιμοποιήσε στο LG G Flex 2 ήταν μεγάλο φιάσκο με προβλήματα όπως ghosting και graining

  • Μονοπωλιακές τακτικές που θα κάνουν κακό δεν τσέπη μας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον

  • Ποιες OLED και αηδίες... οι LCD της LG είναι κορυφή! Μόνο στα μαύρα είναι καλές οι OLED, τα χρώματα μόνο φυσικά δεν δείχνουν.

  • @Geo pap μια χαρά πάει το 1 , αν ο σκοπός της google ήταν να να την βγάζει και να την μετράει με τον κάθε κακομοίρη Κορεατη, απλά θα αγόραζε τον Κορεατη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.