H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

, H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Η Αmazon άλλαξε το εικονίδιο-΄λογότυπο της εφαρμογής της για τις συσκευές iOS και Android για ακόμα μια φορά. Η εταιρεία εισήγαγε ένα νέο εικονίδιο για τις εφαρμογές για κινητά πριν από ένα μήνα, αντικαθιστώντας το παλιό εικονίδιο “καλάθι αγορών” με ένα που συνδυάζει το λογότυπο χαμόγελου της Amazon και μια μπλε ταινία σε καφέ φόντο, ως παρομοίωση με τα κουτιά αποστολής της.

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου. Απόφαση την οποία ουδέποτε η εταιρεία παραδέχτηκε ότι διετέλεσε λόγω αυτού του γεγονότος. αποτέλεσε την απόφαση για αλλαγή του εικονιδίου.

Το εικονίδιο επανασχεδιάστηκε με σκοπό να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκριση.

Σε πρόσφατη δήλωσή της προς το The Verge, η εταιρεία επισήμανε ότι “σχεδίασε το νέο εικονίδιο για να προκαλέσει προσμονή, ενθουσιασμό και χαρά όταν οι πελάτες ξεκινούν το ταξίδι αγορών τους στο τηλέφωνό τους, όπως κάνουν όταν βλέπουν τα κουτιά στην πόρτα τους.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο σχεδιασμός εικονιδίων έχει ομοιότητα με ένα από τα χειρότερα άτομα στην ιστορία, πιθανότατα δεν θέλει μια εταιρεία πολύ χρόνο για να το αλλάξει. Ειδικά μετά από αντιδράσεις που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σίγουρα οι αντιδράσεις μπορεί να φτάσουν σε μια κρίση στα κοινωνικά δίκτυα και στην εταιρεία και δεν είναι εύκολο μετά να το αντιμετωπίσει η εταιρεία. Στρατηγικές κρίσεων οφείλει να έχει η κάθε εταιρεία και σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική με βάση τον τομέα των δημοσίων σχέσεων είναι η αποφυγή και η αλλαγή του εικονιδίου όπως και έκανε.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Ελληνικά να βάλει στο AmazonPrime και για εικονίδιο ας έχει και τον Στάλιν…

Last edited 3 years πριν by Ovelix
Grigsgr

Πόσο δίκαιο! Τους έχω στείλει ΑΠΕΙΡΑ email σχετικά με αυτό. Και συνεχίζω να στέλνω. Μόνο μια σειρά έχει ελληνικούς υπότιτλους κι αυτό, επειδή τους παρέχει η εταιρεία παραγωγής.

Kosmas

ποια σειρά;

Grigsgr

Η σειρά που έχει ελληνικούς υπότιτλους είναι το NOS4A2

Θοδωρής Χ.

Κάποιοι, μάλλον χρειάζονται ψυχίατρο. Πού την είδαν την παρομοίωση με τον Χίτλερ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.