H Amazon επενδύει 35 δισ. δολάρια μέχρι το 2040 στις ΗΠΑ

Amazon, H Amazon επενδύει 35 δισ. δολάρια μέχρι το 2040 στις ΗΠΑ

Η Amazon αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 35 δισ. δολαρίων έως το 2040, με στόχο την επέκταση των κέντρων δεδομένων της στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η Amazon Web Services (AWS) δήλωσε ότι η νέα επένδυση θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιάνγκκιν, ανέφερε ότι η AWS θα δημιουργήσει πολλαπλά κάμπους κέντρων δεδομένων σε όλη την πολιτεία.

Το 2021, η AWS ανακοίνωσε ότι από το 2011 έως το 2020 είχε επενδύσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στη βόρεια Βιρτζίνια απασχολώντας συνολικά 3.500 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης σε όλη την πολιτεία.

Η AWS θα είναι επιλέξιμη για να λάβει κρατική επιχορήγηση έως και 140 εκατομμυρίων δολαρίων «για βελτιώσεις τοποθεσίας και υποδομής, ανάπτυξη εργατικού δυναμικού και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με έργα».

Η Amazon το 2018, μετά από έναν διαγωνισμό που ανακοίνωσε η βόρεια Βιρτζίνια, στέγασε τη δεύτερη έδρα της γνωστή ως “HQ2” και τελικά έφτασε να απασχολεί περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους. Από τον Απρίλιο, η Amazon είπε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στον ιστότοπο ήταν περίπου 5.000.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.