Business

H Foxconn σταματά προσωρινά την παραγωγή του iPhone

Η Foxconn προχωρά σε αναγκαστική παύση της παραγωγής σε δύο μονάδες της στην Κίνα, στην περιοχή του Shenzhen, λόγω Covid-19. Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει τόσο το iPhone όσο και το Mac Studio.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, η απόφαση της Κίνας να επιβάλλει καθολικό lockdown στην περιοχή του Shenzhen λόγω επανεμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 οδηγεί την Foxconn στην απόφαση να θέσει σε παύση λειτουργίας δύο μεγάλες μονάδες παραγωγής της στην περιοχή. Η παραγωγή του iPhone, καθώς και του Mac Studio εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί από την απόφαση αυτή.

Η Foxconn δήλωσε ότι θα επιδιώξει να οδηγήσει την παραγωγή σε άλλες μονάδες της, εκτός Shenzhen, όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας. Το lockdown στην περιοχή της Κίνας αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, αλλά το χρονικό διάστημα αυτό εκτιμάται ότι είναι αρκετό προκειμένου να παρουσιαστούν καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων της Apple.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι αρκετά επιβαρυντική για την πορεία ενός νέου μοντέλου, όπως είναι το Mac Studio, σε μία ήδη δύσκολη εποχή με ελλείψεις επεξεργαστών.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.