Business

Η Logitech εξαγοράζει την Plantronics για 2.2 δισ. δολάρια;

Η Logitech, που είναι η δημοφιλής κατασκευάστρια των αξεσουάρ για υπολογιστές, ενδιαφέρεται να αγοράσει την Plantronics, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ακουστικών Bluetooth και handsfree.

Σύμφωνα με μια συγκεκριμένη αναφορά που έρχεται από το Reuters, αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο απόκτημα της Logitech μέχρι στιγμής που θα της ανοίξει το δρόμο και για άλλες αγορές.

Το αρχικό κίνητρο για αυτή την αγορά είναι η προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής λόγω των πολλών φόρων στις εισαγωγές μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί μετά από καταβολή 2.2 δισ. δολαρίων από πλευράς Logitech, ωστόσο υπάρχει και μια πιθανότητα οι δυο εταιρείες να μην φτάσουν σε κάποια τελική συμφωνία.

Με την εξαγορά της Plantronics, η Logitech ίσως κυκλοφορήσει ασύρματα ακουστικά ανταγωνιζόμενη άλλες εταιρείες όπως η Sony, η Bose και η Microsoft ενώ, τέλος, η Apple φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει ασύρματα ακουστικά που τοποθετούνται πάνω από τα αυτιά και αναμένονται το 2019.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Νοεμβρίου 2018 16:00

Σχόλια

  • Καλή κίνηση, μόνο μην πειράξουν τίποτα από τη σειρά Voyager της Plantronics, ιδίως τα ακριβά μοντέλα. Η πιο ποιοτική σειρά μονοφωνικών ακουστικών Bluetooth που υπάρχει εκεί έξω (Edge, 3200, 5200 κλπ).

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.