H Xiaomi βγήκε πλέον οριστικά από τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

, H Xiaomi βγήκε πλέον οριστικά από τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να βγάλει την Xiaomi από τη λίστα με τις επικίνδυνες εταιρείες για τη χώρα. H εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι φέρνει μία νέα εποχή στις σχέσεις των κινέζικων εταιρειών με την αμερικανική αγορά.

Η Xiaomi απέφυγε να σχολιάσει διεξοδικά την απόφαση, αλλά είναι σίγουρο ότι η Διοίκηση της εταιρείας δεν μπορεί παρά να βλέπει με θετικό μάτι την εξέλιξη. Πρακτικά, η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ, στρέφεται προς διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με την κυβέρνηση Τραμπ, που έβλεπε με κακό μάτι, εξ’ ορισμού, ο,τιδήποτε το κινέζικο.

Οι μετοχές της Xiaomi είδαν αύξηση της τάξης του 6% στο Χονγκ Κονγκ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατηγορούσε την Xiaomi για σχέσεις με τον κινεζικό στρατό, στοιχείο που την καθιστούσε στόχο επιβολής κυρώσεων, με παράλληλη αποτροπή στις αμερικανικές εταιρείες για συνεργασίες μαζί της.

Η Xiaomi και άλλες 7 κινέζικες εταιρείες στράφηκαν νομικά εναντίον της αμερικανικής Κυβέρνησης. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπήρχε νομική βάση για τις κυρώσεις αυτές και ζήτηση την άρση του εμπάργκο στην Xiaomi. Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι αυτή η κίνηση δείχνει τη διαφορετική πολιτική που φέρεται διατεθειμένος να ακολουθήσει ο Joe Biden.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.