Business

HTC: Ανακοίνωσε 64% πτώση εσόδων – Ποντάρει σε HTC 10 και Vive VR

Η HTC ανακοίνωσε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2016 και οι αριθμοί δεν είναι καθόλου καλοί για την ίδια. Οι καθαρές απώλειες της εταιρείας είναι 80 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα ήταν στα 457 δολάρια.

Συγκριτικά, να σημειωθεί ότι τα έσοδά της από την ίδια περίοδο πέρσι είναι μειωμένα κατά 64%. Ωστόσο, οι Ταϊβανοί δεν είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, καθώς θεωρούν ότι έχουν επενδύσει στο μέλλον λανσάροντας το HTC Vive VR headset και τη ναυαρχίδα HTC 10.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι δυο νέες συσκευές τα πηγαίνουν καλά τις πρώτες εβδομάδες στην αγορά, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρουν να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. Σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στα VR headsets και στα high-end smartphones υπάρχουν μεγάλοι αντίπαλοι όπως για παράδειγμα η Samsung, όμως δεν είναι απίθανο να την δούμε να κάνει στροφή προς την κερδοφορία.

Πηγή

Σχόλια

  • Μακάρι να τα πάει καλά γιατί βγάζει ποιοτικό Hardware και δεν αξίζει να είναι εκεί που βρίσκεται.

  • Συμφωνώ με την τιμή αλλά έχω να προσθέσω πως και τα προηγούμενα μοντέλα έχαναν στην κάμερα με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.
    τους έφαγε το ultra pixel ...

  • εσοδα 457 δολάρια ???? Μαλλον καναν ρεφενε οι υπάλληλοι στην htc και καναν την μοναδικη συσκευη που πουλησαν δωρο, στον γιο του αφεντικόυ

  • Στο vr παίζει μπάλα μόνη της το επόμενο τρίμηνο θα είναι καλό για την htc .

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.