Business

HTC: Ένωσε τα τμήματα smartphones και VR στις ΗΠΑ απολύοντας πολύ κόσμο

Η HTC διανύει δύσκολες ημέρες. Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής βλέπει τα οικονομικά αποτελέσματα του να έχουν συνεχή πτωτική πορεία και η μόνη φορά που θα αλλάξει αυτό αναμένεται να είναι σύντομα, λόγω της συμφωνίας με την Google έναντι 1.1 δις δολαρίων.

Μάλιστα, η εταιρεία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να περιορίσει, όσο είναι δυνατόν, τα έξοδα της. Έτσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η HTC προχώρησε στην σύμπτυξη των τμημάτων Κινητής Τηλεφωνίας και VR, απολύοντας ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της. Στην επίσημη ανακοίνωση του, ο κατασκευαστής τονίζει πως με αυτή την κίνηση θα “ευθυγραμμιστούν” οι δυο επιχειρήσεις και θα ενδυναμωθούν οι ομάδες που τις αποτελούν (και έχουν περισσέψει μετά τις απολύεις). Εν ολίγοις, η HTC προχώρησε σε μεγάλες περικοπές, σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του τέως CEO στο τμήμα Κινητής, Chialin Chang. Δυστυχώς, η HTC κινείται από το κακό στο χειρότερο. Το μέλλον δεν δείχνει λαμπρό και παρά την διάθεση αξιόπιστων και ποιοτικών μοντέλων όπως το U11 Plus, ο κόσμος φαίνεται πως έχει στρέψει την πλάτη του στον κατασκευαστή. Αν η πτωτική πορεία συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να δούμε την οριστική έξοδο της HTC από την αγορά των smartphones, στην οποία κάποτε διένυε ημέρες δόξας.

Πηγή

Σχόλια

  • Οταν μιλαμε για κλεισιμο εταιριων γελανε οι δυο τρεις φανς τους που ομως εχουν αλλα κινητα στα χερια καισ τις τσεπες τσ

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.