Huawei, Επενδύει $600 εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη για το 5G

Η Huawei που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται και στους τομείς των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών – πέρα από τα να κατασκευάζει ημιαγωγούς και φορητές συσκευές – ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου $600 εκατομμύρια στην έρευνα και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας δικτύων 5G για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εταιρεία περιμένει ότι τα πρώτα δίκτυα 5G θα είναι έτοιμα έως στο 2020. Προτού όμως γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, η Huawei λέει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

“Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για να γίνει το 5G πραγματικότητα” είπε ο Eric Xu, διευθύνων σύμβουλος της Huawei. “Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν την διαθεσιμότητα του φάσματος συχνοτήτων, αλλά και άλλες τεχνολογικές προκλήσεις όπως την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών δικτύου που να είναι σε θέση να διαχειριστούν πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης από όλο και περισσότερους χρήστες στο δίκτυο”.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προδιαγραφές για την τεχνολογία δικτύου 5G, η Huawei ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να φτάσει peak data rates έως και 10Gbps, 10 φορές υψηλότερα από αυτά που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία δικτύου 4G.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Βαρνάβας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.