Business

Huawei εναντίον Apple & Samsung για παραβίαση πατέντας 5G

Η Huawei αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Samsung και της Apple για ζητήματα παραβίασης ευρεσιτεχνιών στο 5G. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η Huawei έχει τα απαιτούμενα νομικά εφόδια για να πράξει αναλόγως.

Είναι γεγονός ότι η Huawei έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της σεβαστό αριθμό πατεντών αναφορικά με το 5G, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά εκείνον που ανήκουν σε πολύ μεγάλες εταιρείες όπως οι Nokia, Samsung, Ericsson και Qualcomm. Επομένως, είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται ευρέως από τα περισσότερα smartphones σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Huawei φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει χρηματικά ποσά για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας της από τους άλλους κατασκευαστές, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ποσό που μπορεί να φτάνει έως και το 1.3 δισεκατομμύριο δολάρια για τις πατέντες από το 2019 έως και το 2021.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την κίνηση αυτή με μία προσπάθεια της Huawei να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων που έχει δει στα ταμεία της μετά τους περιορισμούς που έχει δει εις βάρους της στην αμερικανική αγορά.

Επεξεργάστηκε την 17 Μαρτίου 2021 21:27

Σχόλια

  • Βλέπω τον "τρόμο" στα μάτια μερικών όταν "αρθεί" το ban της Huawei.... Και με ΔΙΚΟ της os , appstore, ε ρε γλέντια....

  • H Huawei είχε όλη την καλή θέληση να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε 5g , μέχρι την τελευταία έκκληση για επανεξέταση του θέματος από την νέα κυβέρνηση.
    Τελικά η νέα κυβέρνηση ναι μεν σταμάτησε το ban της Xiaomi (με δικαστική απόφαση). αλλά συνεχίζει τον πόλεμο vs Huawei ακόμα πιο βαθιά. Οπότε δεν το βρίσκω παράλογο αυτό που κάνει η Huawei τώρα.
    **Χάρηκα που η Samsung είναι 16 θέση στον τομέα της φωτογραφίας και που στην 15αδα οι μισές συσκευές είναι Huawei. και παραμένει πρώτη!
    Φανταστείτε να μην υπήρχε το μπαν αυτή την στιγμή τι θα γινόταν σε θέμα πωλήσεων.

    • Δυστυχως μονο κακο εκανε που εφυγε η huawei απο την μεση και κανει οτι γουσταρει η σαμσουνγκ (για apple δεν θα μιλησω ειναι μια κατηγορια μονη της). Χωρις ανταγωνισμο πλασαρει οτι θελει και ειναι η πρωτη χρονια που δεν σκεφτομαι να συνεχισω με σαμσουνγκ (ασχετα που δεν θα βγει φετος η σειρα νοτε που κατεχω) , ειχα βαρεθει την κοροιδια με τους επεξεργαστες exynos και την αυτονομια της μπαταριας τους. Οταν ηταν h huawei στο παιχνιδι προσπαθουσε να μην μεινει πισω και να δωσει κατι καλο.

      • το θέμα με τους exynos υπάρχει χρόνια από εποχή s9 ...Η μπαταρία ήταν άθλια στα μικρά μοντέλα από τότε οπότε δεν νομίζω ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο σε αυτούς τους τομείς για να ανταγωνιστεί κάποιον...Στις κάμερες πάντα έριχνε το βάρος της και στην οθόνη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.