Business

Huawei και ZTE: Ζητούν να μην χαρακτηριστούν ως “Κίνδυνος εθνικής ασφάλειας”

Ο Donald Trump είχε αποκλείσει πέρυσι τον Μάιο τη Huawei από τις ΗΠΑ γιατί σύμφωνα με τον ίδιο η κατασκευάστρια αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Τον Νοέμβριο του 2019, η FCC ψήφισε θετικά στο ότι η ZTE και η Huawei αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Όμως η τελική απόφαση πρέπει να παρθεί από το Γραφείο Δημόσιας και Εσωτερικής Ασφάλειας (PSHSB).

Οι αναφορές των εταιρειών

Η Huawei κατέθεσε μία αναφορά 200 σελίδων στην οποία δηλώνει πως η κίνηση της FCC ήταν σχεδιασμένη από κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου. Συνεχίζει λέγοντας ότι η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στο στιγματισμό της εταιρείας, στον ορισμό περιορισμών, και την προσβολή της φήμης της στις ΗΠΑ και γενικότερο σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη, μέσω δικής της αναφοράς, η ZTE ζητάει από την FCC να αναλογιστεί και να αξιολογήσει τις προσπάθειες βελτίωσης που καταβάλει η κατασκευάστρια στον τομέα εξαγωγών στην Αμερική.

Επιπλέον, ζητά να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι η εταιρεία προσπαθεί να συμμορφωθεί με τις οικονομικές κυρώσεις και τους ελέγχους ασφάλειας των προϊόντων της, που έχουν ορίσει οι ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον οποίο οι δύο εταιρείες έστειλαν τις παραπάνω αναφορές είναι διότι έχει απαγορευτεί στους παρόχους των αγροτικών περιοχών των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για να αγοράζουν εξοπλισμό από τη Huawei και τη ZTE.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε την ανταπόκριση της FCC και του PSHSB.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Φεβρουαρίου 2020 19:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.