Business

Huawei: Νομοσχέδιο των ΗΠΑ εμποδίζει την αγορά εξοπλισμού

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που θα εμποδίσει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κεφάλαια ώστε να βοηθήσει τους παρόχους να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη Huawei. Παράλληλα, το νομοσχέδιο περί “Ασφαλών και Αξιόπιστων Επικοινωνιακών Δικτύων” απαγορεύει τη προμήθεια οποιουδήποτε εξοπλισμού θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Τι αποτέλεσμα θα έχει το νομοσχέδιο

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κίνηση είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία των ασύρματων δικτύων της Αμερικής από “κακόβουλες εξωτερικές παρεμβάσεις“.

Πρόσθεσαν επίσης ότι “εταιρείες όπως η Huawei και οι θυγατρικές της αποτελούν σοβαρή απειλή για τα εμπορικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Αμερικής, επειδή πολλοί πάροχοι επικοινωνιών βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον εξοπλισμό τους”.

Αν το νομοσχέδιο περάσει, θα εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να παρέχει κεφάλαια στους παρόχους για να αγοράσουν εξοπλισμό από τη Huawei. Το ίδιο νομοσχέδιο, απαιτεί η κυβέρνηση να βοηθήσει τους παρόχους να αποσύρουν τυχόν “ύποπτο εξοπλισμό δικτύου” και να ερευνήσει τις πληροφορίες ασφάλειας που μοιράζεται μαζί τους.

Η Huawei, ο κινεζικός κολοσσός και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, μπήκε στη μαύρη λίστα τον Μάιο όταν προστέθηκε στον κατάλογο οντοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός από την προσθήκη της Huawei στη λίστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή αποκλεισμού της εταιρείας από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο και την κυβέρνηση του, η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, διότι η Huawei έχει στενούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν προσκομιστεί αποδείξεις οι οποίες υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Trump. Τέλος, όλο αυτό το διάστημα η Huawei έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την κινέζικη κυβέρνηση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Δεκεμβρίου 2019 20:20

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.