Η Apple θα εξαγοράσει το smartphone modem τμήμα της Intel αντί 1 δισ. δολάριων Αμερικής

Apple, Η Apple θα εξαγοράσει το smartphone modem τμήμα της Intel αντί 1 δισ. δολάριων Αμερικής

Μόλις πριν λίγους μήνες η Apple έλυσε την δικαστική της διαμάχη με την Qualcomm και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ως μέρος του συμβιβασμού η πρώτη υπέγραψε πως θα προμηθεύεται τα chip από τη δεύτερη, όμως από ότι φαίνεται ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει μεγαλύτερες βλέψεις.

Ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας, η Intel δήλωσε ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη των 5G smartphone chip αφού πλέον η Apple θα προμηθεύεται από την Qualcomm. Η Apple ήταν η μόνη μεγάλη κατασκευάστρια που προμηθευόταν modems από την Intel, με όλες τις υπόλοιπες να χρησιμοποιούν της Qualcomm ή δικά τους.

Σύμφωνα με νέα αναφορά της The Wall Street Journal, η Apple ενδιαφέρεται να αγοράσει την επιχείρηση smartphone modem της Intel για 1 δις δολάρια. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε εκτεταμένες συζητήσεις και μία πιθανή συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Η εξαγορά αυτή θα περιλαμβάνει την απόκτηση του τμήματος smartphone modem της Intel, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το προσωπικό.

Όσο καιρό βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Qualcomm, η Apple χρησιμοποιούσε τα 4G chip της Intel. Ωστόσο, εξαιτίας καθυστερήσεων, η Intel δεν μπορούσε να έχει έτοιμα τα 5G modem την στιγμή που τα ήθελε η Apple για τα iPhone. Έτσι, δεύτερη αναγκάστηκε να τα προμηθευτεί από την Qualcomm.

Παλαιότερη αναφορά ήθελε την Apple να εργάζεται στην ανάπτυξη των δικών της modem, όπως άλλωστε κάνει τόσο καιρό με τα chipset. Οι φήμες ανέφεραν πως ένα Apple 5G modem απείχε 5 χρόνια, ωστόσο, η απόκτηση δεκάδων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και προσωπικού που είναι ήδη εξειδικευμένο η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.