Intel: αποχωρεί από το παιχνίδι των 5G modem για smartphones και θα εστιάσει στην ανάπτυξη δικτύων

Intel, Intel: αποχωρεί από το παιχνίδι των 5G modem για smartphones και θα εστιάσει στην ανάπτυξη δικτύων

Λίγες ώρες αφότου η Apple και η Qualcomm διευθέτησαν τις νομικές τους διαμάχες και έκλεισαν πολυετή συμφωνία, η Intel εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, σχετικά με την εν λόγω συμφωνία και την μελλοντική της πορεία στον χώρο των chip για smartphones.

Η Intel ανακοίνωσε ότι τερματίζει την ανάπτυξη των 5G μόντεμ για smartphones, τονίζοντας ότι θα εκπληρώσει στο ακέραιο τα υπάρχοντα συμβόλαια για 4G μόντεμ. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε ότι δεν θα υπογράψει νέα συμφωνίες μέχρι να ολοκληρωθεί η εταιρική αξιολόγηση των 4G και 5G μόντεμ για υπολογιστές, για προϊόντα διαδικτύου και για άλλες συσκευές. Ωστόσο, η Intel θα συνεχίσει να εστιάζει στην υποδομή του δικτύου 5G γενικότερα.

Η νομική μάχη μεταξύ των Apple και Qualcomm κράτησε για 3 χρόνια, με την πρώτη να κατηγορεί τη δεύτερη ότι χρεώνει υπερβολικά την εκμετάλλευση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και την Qualcomm να κατηγορεί την Apple ότι δεν καταβάλει τα οφειλόμενα δικαιώματα.

Ένα από τα αποτελέσματα που είχε αυτή η διαμάχη είναι να οδηγηθεί η Apple στα χέρια της Intel, η οποία κλήθηκε να προσφέρει cellular modem για μερικά από τα iPhones του 2016 και του 2017, και να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής των iPhone 2018.

Η σημερινή διευθέτηση της νομικής διαμάχης αφήνει την Intel στα κρύα του λουτρού, αφού η Apple θα χρησιμοποιήσει τα 5G chip της Qualcomm και αναμένεται ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την σειρά Core επεξεργαστών στα Mac, την οποία και θα αντικαταστήσει με δικά της chip.

Τέλος, πέραν της αποχώρησης της Intel από την αγορά των smartphones, η πρόσφατη ανοδική πορεία της AMD πιέζει ακόμη περισσότερη την εταιρεία στον χώρο των υπολογιστών και των συστημάτων ψυχαγωγίας, καθώς η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation 5 θα χρησιμοποιεί ένα Ryzen chipset.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πολύ κρίμα … να τα βλέπουμε την επόμενη φορά που θα υποστηρίξουμε την μια ή την άλλη εταιρεία …. όπως βλέπουμε μόνο το χρήμα παίζει ρόλο και τίποτα άλλο …..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.