Στη μαύρη λίστα της Κίνας θα μπει η Apple;

Apple, Στη μαύρη λίστα της Κίνας θα μπει η Apple;

Μπορεί η κυβέρνηση Τραμπ να έδωσε 90 μέρες περιθώριο στην Huawei, δεν σημαίνει όμως πως από την μία στιγμή στην άλλη ξεκίνησε να της έχει εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με πηγή, ο αναπληρωτής γραμματέρας της άμυνας Patric Shanahan είπε ότι η Huawei δεν είναι μία έμπιστη εταιρεία καθώς δεν γνωρίζουμε πόσο κοντά βρίσκεται με την κυβέρνηση της Κίνας.

Επίσης, ο Patrick είπε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτά τα δίκτυα θα είναι προστατευμένα. Φυσικά, αναφερόταν στην πίεση που ασκεί στους συμμάχους της Αμερικής ώστε να μην επιτρέψουν την χρήση του 5G εξοπλισμού δικτύωσης της Huawei.

Ο κίνδυνος στον οποίο αναφέρεται ο Patrick είναι η πιθανή ύπαρξη ενός “back door” που θα επιτρέψει την αποστολή πληροφοριών στην κυβέρνηση της Κίνας.

Όπως όλα δείχνουν η Κίνα ετοιμάζεται να απαντήσει στον “πόλεμο” της Αμερικής με την δημιουργία μαύρης λίστας με ξένες εταιρείες οι οποίες δεν θα μπορούν να προμηθεύσουν προϊόντα σε εταιρείες της Κίνας και ειδικότερα στην Huawei.

Μέχρι στιγμής, Google, Qualcomm, Intel και ARM έχουν αποφασίσει ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν στην Huawei και είναι πιθανόν να βρίσκονται μέσα στην μαύρη λίστα. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου του Εμπορίου της Κίνας είπε η λίστα περιλαμβάνει άτομα και εταιρείες οι οποίες “αποτελούν απειλή ή δυνητική απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας”. Ο ίδιος σημείωσε ότι η λίστα θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Μαζι με όλα αυτά ίσως η Κίνα να διακόψει την προμήθεια υλικών από τις ΗΠΑ.

Τι θα γίνει όμως με την Apple; Υπάρχει πιθανότητα ο κολοσσός της Αμερικής να βρεθεί μέσα σε αυτήν την μαύρη λίστα;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι μάλλον αρνητική. Κανείς θα σκεφτεί ότι αφού τα έσοδα της Apple προέρχονται σε έναν μεγάλο βαθμό από την αγορά της Κίνας τότε αυτός θα ήταν ένας καλός τρόπος ώστε η Κίνα να πάρει εκδίκηση.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα πολύ σημαντικά τα οποία δεν ευνοούν αυτήν την κίνηση. Πρώτον, η Apple δεν συνεργάζεται με την Huawei και δεύτερον τα περισσότερο iPhone κατασκευάζονται στην Κίνα, από Κινεζικές εταιρείες οι οποίοι έχουν στο προσωπικό τους Κινέζους. Άρα μεγάλη μείωση στην παραγωγή iPhone θα έχει αντίκτυπο της οικονομία της Κίνας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.