Η Huawei παραδέχεται ότι ο αποκλεισμός από την Αμερική “πονάει”

, Η Huawei παραδέχεται ότι ο αποκλεισμός από την Αμερική “πονάει”

Η Huawei έχει αποκλειστεί από την Αμερική με απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Huawei αποτελεί απειλεί για την Αμερική καθώς θα μπορούσε να δώσει στην κυβέρνηση της Κίνας μία πίσω πόρτα (backdoor) μέσω της οποίας η Κίνα θα μπορεί να κατασκοπεύει τις Αμερικανικές εταιρείες καθώς και την ίδια την κυβέρνηση. Ο Κινεζικός κολοσσός παρόλο που κατάφερε να μετριάσει τις συνέπειες παραδέχτηκε επίσημα τώρα ότι ο αποκλεισμός αυτός πλήττει την εταιρεία.

Σημαντικός παράγοντας αυτής της δήλωσης είναι το γεγονός ότι η Huawei δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα Google services στα smartphone της και πιθανόν να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα. Επιπλέον, εκτός από το Android η Huawei δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα το οποίο ανήκει στην Microsoft. Φυσικά, αναφερόμαστε στο Windows 10. Η Huawei για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα αντικατέστησε τα Windows 10 με Linux.

Η Huawei αποκλείστηκε από την Αμερική πριν οχτώ μήνες και ακόμη και τώρα δεν έχει βρεθεί μία λύση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Είναι τόσο αντιδημοκρατικό αυτό που έγινε και κάποιοι χαίρονται δυστυχώς λόγο fanboyσμου με άλλες εταιρίες
Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται κάποιοι πόσο τραγικό είναι αυτό για την αγορά.. Και μπορεί η huaweii να είναι μόνο η αρχή

Kostas

Μα είναι η αρχή, όταν στο τέλος μείνουν μόνο η Samsung και η Apple και κάνα δυο ακόμα εταιρίες και οι τιμές των smartphone περάσουν τα 2000 ευρώ τότε όσοι γέλαγαν θα κλαίνε

alekos799

Το δίκαιο και το άδικο είναι σχετικό. ΟΙ ΗΠΑ έχουν κάποιες εταιρίες και τεχνολογία. Αν δεν θέλουν δεν συνεργάζονται με όποια χώρα ή εταιρία θέλουν. Επίσης δημοκρατία και Κίνα δεν πάνε μαζί. Έχουν κάμερες με αναγνώριση προσώπου παντού, έχουν σύστημα κοινωνικής βαθμολόγισης για κάθε πολίτη (δεν ξέρω αν έχει εφαρμοστεί σε όλη την Κίνα) και οι πολίτες που έχουν χαμηλή βαθμολόγιση έχουν άπειρους περιορισμούς στην ζωή τους..πιο φασιστικό από αυτό δεν γίνεται.Το 1984 ο μεγάλος αδερφός του Όργουελ είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που γίνεται και θα γίνει στην Κίνα . Επίσης το Huawei Mate X έχει 2400 $ στην Κίνα και όλες οι ναυαρχίδες είναι πανάκριβες της Huawei. Kαι η Huawei και η Samsung έχουν όλες τις γκάμες σε τιμές όποτε μην κλαίγεστε…πάρτε ότι θέλετε. Η Κίνα είναι η νέα παγκόσμια δύναμη…τα επόμενα χρόνια θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο. ΟΙ ΗΠΑ είναι οι ΗΠΑ και θέλει να μείνει στην κορυφή. Μην τρελένεστε για καμία εταιρία και μην προσπαθήσετε να βρείτε ποίος είναι δίκαιος-άδικος ή δημοκρατικός- αντιδημοκρατικός. Αν ψάξετε τα εγκληματα αυτών των δύο υπερδυνάμεων και αν σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουν στο μέλλον θα αλλάξετε γνώμη και δεν θα πέρνετε το μέρος κανενός. Δεν είμαι τις ΗΠΑ… Συνέχεια »

Makis

Πριν έλεγε ότι δεν τρέχει κάστανο και ότι οι πωλήσεις ανεπηρέαστες. Τώρα πονάει. Ψάξε βρες.

ΧΡΗΣΤΟΣ

Η απειλή για την Αμερική έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται China Technology. Ότι σηκώνει κεφάλι εκεί μπαινει σε γκιλοτίνα. Ακολουθεί XIAOMI.

Αλέξης

Καμία σχέση! Ποιά τεχνολογία ανέπτυξε η ΧΙΑΟΜΙ ; Αμερικάνικους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών και μόντεμ χρησιμοποιεί! Επίσης δεν παράγει κεραίες. Η ΧΙΑΟΜΙ απλά μοντάρει δυτικά προϊόντα και συνεπώς δεν αποτελεί κίνδυνο. Η HUAWEI προσπάθησε να φύγει από το αμερικάνικο μαντρί και ανέπτυξε δικά της τσιπάκια (hisilicon-kirin), δικά της μόντεμ και δικές της κεραίες. Επίσης ανέπτυξε δικό της πρότυπο αποθήκευσης δεδομένων αντί της συμβατικής sd και ποιός ξέρει πόσα θα ακολουθούσαν. Γι αυτό αποτελεί κίνδυνο. Γι αυτό προσπαθούν να την σκοτώσουν τώρα που ίσως μπορούν πριν να είναι πολύ αργά για τις δυτικές εταιρίες – τεχνολογίες.

George

Μπα δεν θα ακολουθήσει η xiaomi δεν έχει επίσημη αγορά στην Αμερική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.