Η Huawei ζητά 1 δισ. δολάρια από την Verizon για 230 παραβιάσεις πατέντας

Huawei, Η Huawei ζητά 1 δισ. δολάρια από την Verizon για 230 παραβιάσεις πατέντας

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Huawei βρίσκεται σε διαμάχη με την Verizon για πάνω από 230 παραβιάσεις πατέντας. Το συνολικό πρόστιμο για αυτές τις παραβιάσεις θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. δολάρια.

Οι πιο σημαντικές παραβιάσεις της Verizon εντοπίζονται στον εξοπλισμό δικτύου της Huawei. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καλύπτουν εξοπλισμό δικτύου για περισσότερες από 20 μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής, ωστόσοι αυτοί θα πρέπει να αποζημιώσουν την Verizon.

Οι πατέντες της Huawei που παραβιάστηκαν αφορούν τον βασικό εξοπλισμό δικτύου, την υποδομή των καλωδίων αλλά και την τεχνολογία internet-of-things.

Huawei, Η Huawei ζητά 1 δισ. δολάρια από την Verizon για 230 παραβιάσεις πατέντας

Η Κινεζική εταιρεία όμως πολύ πιθανόν να απαιτεί αυτό το ποσό από την Verizon λόγω της διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας, έπειτα από τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική που αποφάσισε ο Τραμπ. Ως αντίποινα στην κίνηση του Τραμπ η Κίνα ετοιμάζει μαύρη λίστα στην οποία κινδυνεύει να βρίσκεται και η Apple και παράλληλα ίσως διακόψει την προμήθεια υλικών στην Αμερική.

Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών συναντήθηκαν στην Νέα Υόρκη την περασμένη βδομάδα για να συζητήσουν μερικά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αν η Verizon χρησιμοποιεί εξοπλισμό άλλων εταιρειών που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις πατέντες της Huawei.

Ο Rich Young, εκπρόσωπος της Verizon αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα επειδή όπως είπε “είναι ένα πιθανό νομικό θέμα”. Είπε όμως ότι κάθε ζήτημα που αγορά την Huawei έχει σημαντικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον κλάδο ενώ ταυτόχρονα προκαλεί εθνικές και διεθνείς ανησυχίες.

Μπορείτε να βρείτε τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την ημέρα του αποκλεισμού της Huawei και μετά, τόσο στις σχέσεις των εταιρειών όσο και στην σχέση ΗΠΑ – Κίνας σε αυτό το άρθρο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.