Η Κίνα επενδύει 2,2 δισ. δολάρια στην SMIC για να αυξήσει την παραγωγή chip

SMIC, Η Κίνα επενδύει 2,2 δισ. δολάρια στην SMIC για να αυξήσει την παραγωγή chip

Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τσιπ της Κίνας, SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp) εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από δύο κρατικά funds για να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής chip στην έδρα της Σαγκάης, όπως δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

China IC Fund II και τη Shanghai IC Fund II συνεισφέρουν $1,5 δις  και $750 εκατομμύρια, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που κατατέθηκε στο χρηματιστήριο. Η SMIC θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αυξήσει την παραγωγή chip στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Η SMSC, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση της Σαγκάη, στοχεύει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα από 6.000 chips το μήνα σε 35.000, σύμφωνα με τη δήλωση.

Είναι η δεύτερη φορά που η SMIC ανακοίνωσε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων από τον Μάιο. Στις αρχές αυτού του μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μιας λίστας στην αγορά STAR της Σαγκάη. Περίπου το 40% του κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την SMSC για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

SMIC, Η Κίνα επενδύει 2,2 δισ. δολάρια στην SMIC για να αυξήσει την παραγωγή chip

Το εγγεγραμμένο κεφάλαιο του εργοστασίου θα αυξηθεί από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την επένδυση, ενώ το μερίδιο της SMIC στο εργοστάσιο θα μειωθεί από 50,1% σε 38,5%. Το εθνικό ταμείο και το ταμείο που εδρεύει στη Σαγκάη θα κατέχουν το 23,08% και το 11,54%, αντίστοιχα, του εργοστασίου.

Η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία chip και οικοσυστήματος εντός της χώρας με τη βοήθεια μαζικών κρατικών επενδυτικών συστημάτων και μιας χρηματοπιστωτικής αγοράς που επιτρέπει την πρόσβαση περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή παράταση των μέτρων που απαγορεύουν στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei και τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία και λογισμικό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.