Η Κίνα ετοιμάζει μέτρα για να τιμωρήσει Apple, Qualcomm και άλλες εταιρείες;

, Η Κίνα ετοιμάζει μέτρα για να τιμωρήσει Apple, Qualcomm και άλλες εταιρείες;

Για έναν χρόνο ακόμη ανανεώθηκε ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική έπειτα από έναν δύσκολο χρόνο για την Κινεζική εταιρεία η οποία συνάντησε αρκετά προβλήματα εξαιτίας των σκληρών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση του Τραμπ. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής δείχνει να μην έχει σταματημό αφού και η Κίνα σύμφωνα με μία αναφορά ετοιμάζει τα δικά της μέτρα απέναντι στις Αμερικανικές εταιρείες.

Η Κίνα φημολογείται ότι ετοιμάζει την δική της λίστα “αναξιόπιστων” εταιρειών η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η Qualcomm, η Cisco και η Boeing. Η αναφορά αυτή δημοσιεύτηκε από το Global Times, το οποίο φημολογείται ότι μεταφέρει τις πεποιθήσεις της Κινεζικής κυβέρνησης, παρόλα αυτά δεν αποτελεί επίσημη κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τον He Weiwen, πρώην ανώτερο αξιωματούχο του εμπορίου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του China Society for World Trade Organization Studies, η Κίνα πρέπει να λάβει μέτρα σε βαθμό που οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν τίποτα παραπάνω. Επιπλέον, ο Weiwen υποστηρίζει ότι η Κίνα πρέπει να ερευνήσει σχετικές εταιρείες των ΗΠΑ και “να τις αφήσει να αισθανθούν τον πόνο”.

Αν λοιπόν η Κίνα λάβει κάποια τέτοια μέτρα όπου απαγορεύεται προϊόντα τεχνολογίας Αμερικανικών εταιρειών να πωλούνται στην Κίνα, τότε αυτό θα μπορούσε να πλήξει οικονομικά αυτές τις εταιρείες. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το 14.8% των κερδών της Apple προήλθε από την αγορά της Κίνας, ενώ μία μεγάλη γκάμα εταιρειών χρησιμοποιεί τα SoC της Qualcomm.

Σύμφωνα με το The Wall Street Journal, αν η Κίνα απαγορεύσει την χρήση των Αμερικανικών chip τότε οι εταιρείες με έδρα της Αμερική θα χάσουν 36 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Gao Lingyun, ειδικός στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών στο Πεκίνο, που βρίσκεται κοντά στην Κινεζική κυβέρνηση αναφέρει ότι, πρώτα θα “χτυπηθούν” οι μικρές Αμερικανικές εταιρείες που εξαρτώνται από την Κίνα. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για τις ποινές, πριν αυτές επιβληθούν στην εταιρείες κολοσσούς όπως είναι η Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Τι σατανικοί είναι αυτοί οι Κινέζοι. Η Αμερική μπορεί να αποδείξει ότι η huawei είναι επικίνδυνη, η Κίνα όμως δεν μπορεί να αποδείξει ότι η Apple, η Qualcomm, ακόμα και η Boeing είναι αναξιόπιστες. Ειδικά για την Boeing δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί να είναι αναξιόπιστη (όχι ότι μπορώ να καταλάβω για τις υπόλοιπες αλλά τέλος πάντων…).

John

Ποια ακριβως ειναι η αποδειξη οτι η huawei ειναι επικινδυνη; Με την ιδια λογικη και η Apple ειναι ακομη πιο επικινδυνη αφου λαμβανει προσωπικα δεδομενα των χρηστων (Fingerprint , face recognition , Siri). Οσο για την Boeing μετα το ακρως ανασφαλες Boeing 737 Max θα εχουν καθε δικιο να την κανουν ban.

John

Να σου πω εγω τι ειναι σατανικο. Να πουλας ροδακια στα 699 ευρω και βαση για μονιτορ 999 ευρω. Και κινητο με τεχνολογια 5ετιας οπως το iphone se στα 499 ευρω.

Anonymous

Κλασικός hater. Τις αποδείξεις τις έχει το fbi, Face ID και Touch ID δεν αποθηκεύονται σε κάποιο cloud αλλά μόνο στην συσκευή που τα έχεις περάσει δηλαδή δεν τα παίρνει η Apple, Siri δεν είναι προσωπικά δεδομένα αλλά αν πιστεύεις ότι το να την ρωτάς τι καιρό έχει έξω είναι προσωπικά δεδομένα μπορείς να την απενεργοποιήσεις, το Boeing 737 max η Κίνα το έχει απαγορέψει εδώ και χρόνια. Η Qualcomm τι φταίει ; Επίσης όλοι οι haters για τα ροδάκια και την βάση μιλάτε δεν έχετε άλλο επιχείρημα ; Το ProStand έχει μεγάλη και περίπλοκη τεχνολογία εσωτερικά (αν θες ψάξε εικόνες να δεις πως είναι εσωτερικά, θα εκπλαγείς). Τα ροδάκια είναι λίγο υπερβολική η τιμή τους αλλά σκέψου ότι κρατάνε 18 κιλά υπολογιστή. Για το iPhone SE δεν θα πω κάτι γιατί είναι μεγάλη ιστορία σε κάποιους αρέσει σε κάποιους άλλους όχι.

John

Για ψαξε το αρθρο στο Forbes “Your iPhone Is Spying On You — Here’s How To Stop It”. Ελπιζω να ξερεις ποιο ειναι το Forbes. Βρες επισης το αρθρο
“Apple apologizes to users for Spying through Siri”. Και πολλα αλλα που δεν εχω χρονο να σου αναλυσω τωρα οπως τo security exploit στο facetime , την αποδεδειγμενα αποστολη στοιχειων απο το fingerprint και face id. Βρες και το “Wikileaks: The Government Is Spying On You Through Your iPhone”.
Με λιγα λογια να μιλαει κατοχος Apple για κλοπη δεδομενων απο την Huawei ειναι αυτο που λεμε “ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα”.

Chris_BMW

Τι να ψάξει ρε φίλε ;
Ειρωνεύεσαι στον άλλον για το αν γνωρίζει το Forbes ενώ εσυ δεν κατάλαβες σε τι αναφέρεται ..
Όταν καταλάβεις γιατί τρώει άκυρο η Huawei (τον λόγο τον πραγματικό ) τότε έλα να κουνήσεις το δάχτυλο ..
Υ.Γ Ασχολίαστο για τα δεδομένα που στέλνει μέσω Face ID Touch ID ..Η παραπληροφόρηση η ίδια είσαι .
Αλλά είπαμε , στην Ελλάδα ζούμε .
Κακοί Αμερικανοί καλοί Ρώσοι (εξαφανίστηκαν ) καλοί Κινέζοι πλέον .
Η λογική του του καφενείου στο χωριό ..

John

Εβαλα καποια αρθρα παραπανω που αποδεικνυουν οτι η Apple εκλεβε δεδομενα χρηστων μεσω Siri (εχει ζητησει και συγνωμη) , το Face time ειχε bug με το οποιο ακουγες τον συνομιλητη σου ενω δεν ειχε απαντησει ακομη , τα δεδομενα απο το touch id και το face id διαρρεουν συμφωνα με το wikileaks στην Αμερικανικη κυβερνηση. Παρολα αυτα η huawei “τρωει ακυρο” δικαιως αλλα για λογους που δεν καταλαβαινουμε…και λογικο ειναι να μην καταλαβαινουμε αφου δεν τους γραφεις. Τελος μιλας για “λογικη καφενειου” αλλα δεν εχεις τεκμηριωσει την απαντηση σου ουτε στο ελαχιστο και δεν παρουσιαζεις ουτε ενα πειστικο επιχειρημα.
Κανεις δεν μιλησε για κακους Αμερικανους και καλους Κινεζους. Το οτι η Apple εκμεταλευεται την τυφλη πιστη των φαν της και το εχει παρακανει εγραψα. Δεν εχω τιποτα με την qualcomm , αυτη δεν εφαρμοζει απαραδεκτες πρακτικες.

Anon

Αυτο γινεται ως αντιδραση για το ban της huawei. Οσο παραλογο σου φαινεται το να μπαναρει η κινα qualcomm, apple κλπ αλλο τοσο παραλογο ειναι και το ban της huawei για δηθεν λογους κατασκοπιας. Δεν υπαρχει κανενα στοιχειο γιατι αν υπηρχε να εισαι σιγουρος οτι θα εβγαινε ο Τραμπ να το βροντοφωναξει. Οποτε με τετοιες αερολογιες, υποθετικα και η apple αποτελει κατασκοπο.

Nikos

Ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις καμία από τις αναφερθέντες μ@κ@κιες έτσι;

Agent47

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη φίλε ούτε έχουν βρει σε τεστ σε κινητά και εξοπλισμό ότι κατασκοπευει. Επίσης η huawei πρόσφατα πήρε πιστοποίηση iso περί privacy και προσωπικών δεδομένων για το λειτουργικό emui των κινητών της. Το όλο θέμα ξεκίνησε με το 5g που ναι μεν έχει ένα δίκιο να υπάρχει μια ανησυχία για το privacy και την κατασκοπία αλλά αυτό ήταν απλά αφορμή για να χτυπήσει την huawei και την Κίνα. Η huawei δεν είναι μόνο τα κινητά. Έχει τον πιο φθηνό αλλά ταυτόχρονα και πιο προηγμένο εξοπλισμό σε 5G αυτή τη στιγμή. Αν το όλο θέμα ήταν για κατασκοπία γιστι έδωσε κανονικά άδεια στην MS για Windows αλλά στην Google όχι?

forneverarrow

Από γεωπολιτική άποψη πιστεύω δεν είναι σε θέση να το κάνει ή αν το κάνει να πετύχει κάτι ουσιαστικό με αυτό. Ακόμα και η Ρωσία δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να αντιτάξει ουσιαστικές αντι-κυρώσεις στην Αμερική και την E.E. για όσα τις έχουν επιβάλλει εκείνοι κατά καιρούς. Είναι απλή λογική: η Κίνα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τις ανεπτυγμένες οικονομίες για την εξαγωγή των προϊόντων της από την ανάγκη των ανταγωνιστών της για φτηνά εργατικά και κόστη παραγωγής. Βλέπετε, υπάρχουν Βιετνάμ, Κορέα και Ινδία επίσης. Από την άλλη, ο Νο.1 αγοραστής κινεζικών προϊόντων είναι η Αμερική και No. 2 Ε.Ε. (αν δεν κάνω λάθος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.