Η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει τη Nintendo, η απάντηση ήταν… γέλιο μέχρι δακρύων!

Microsoft, Η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει τη Nintendo, η απάντηση ήταν… γέλιο μέχρι δακρύων!

Πριν βγει το πρώτο Xbox, η Microsoft είχε έρθει σε επαφές με τη Nintendo και προσπάθησε να την αγοράσει. Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Bloomberg ο Kevin Bachus, πρώην υπεύθυνος σχέσεων με τις third-party εταιρείες για το Xbox, μίλησε για την απίστευτη ιστορία που εξελίχθηκε μεταξύ των δύο εταιρειών.

Οι δηλώσεις του Kevin Bachus:

Ο Steve Balmer μας έβαλε να πάμε σε συνάντηση με τη Nintendo για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο εξαγοράς τους από τη Microsoft. Η απάντηση ήταν… γέλιο μέχρι δακρύων. Απλά γελούσαν χωρίς τέλος. Φανταστείτε μία ώρα κάποιος απλά να γελάει εις βάρος σας. Έτσι εξελίχθηκε η συνάντηση.

Βέβαια, η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει αρκετές εταιρείες, όπως την Electronic Arts, η οποία αρνήθηκε, αλλά και τη Square, την εταιρεία των Final Fantasy. Στη δεύτερη περίπτωση, η προσφορά ήταν πολύ μικρή, ενώ λίγο αργότερα η Square έγινε η γνωστή σε όλους πλέον Square Enix.

Με το πάθος που έδειχνε τότε ο Steve Ballmer είναι λογικό ότι θα ήθελε να αγοράσει όσα περισσότερα studio υπήρχαν, ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο κοινό για το Xbox. Βέβαια, λίγα χρόνια αργότερα και πολλά δισεκατομμύρια επιπλέον, ο Phil Spencer είναι αυτός που βγαίνει για… ψώνια για χάρη του Xbox brand, όπως την εξαγορά της Bethesda.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

μαλλον η προσφορα ηταν για γελια και οχι τοσο η προταση…

George

Και η πρόταση ήταν για γέλια, αν σκεφτείς ότι είναι ανταγωνιστές αυτοί οι 2

SUPS 👨‍⚖️

πολλες εταιρειες γιγαντες εχουν εξαγοραστει απο αντιπαλη μεγαλυτερη …ισως ειναι πιο δυσκολο λογω διαφορετικης εθνικης προελευσης αλλα και παλι ποτε μην λες ποτε…

Panos

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω τις μεγάλες εταιρείες να αγοράζουν τις μικρές έτσι να οδηγούμαστε σε μονοπώλιο με τεράστιες πολυεθνικές που συνέχεια γίνονται όλο και μεγαλύτερες. το 1% των πλούσιων του κόσμου ελέγχει το υπόλοιπο 99%. Ζήτω ο καπιταλισμός.

George

Γενικά ναι
αλλα δεν λες και μικρή την nintendo

Γιωργος

Μονο μικρη δν ειναι η Nintendo βασικα…

Demetrio

Αναλογικά με τη Microsoft? Νάνος.

karaflitsos

στον καπιταλισμό οι πλούσιοι ελέγχουν τον πλούτο, στον κομμουνισμό ελέγχουν ΚΑΙ τον πλούτο ΚΑΙ τους ανθρώπους….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.