Business

Η Microsoft θα εξαγοράσει τη Nokia, σύμφωνα με την CCS Insignt

Το 2013 η Microsoft αγόρασε έναντι 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia, σε μία προσπάθεια να μπει πιο δυνατά στην αγορά των smartphones. Όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη της ιστορίας το 2015, όπου η Nokia χάθηκε και χιλιάδες θέσεις εργασίας απλώς εξαφανίστηκαν.

Φαίνεται όμως πως η Microsoft είναι ξανά πιθανή αγοραστής της Nokia, όχι του mobile τμήματος αλλά του τμήματος τηλεπικοινωνιών, το ίδιο τμήμα που δεν πήρε το 2013. Σύμφωνα με την CCS Insight, εταιρεία έρευνας αγοράς του Λονδίνου, το 2021 η Nokia θα αγοραστεί από κάποια εταιρεία της Αμερικής, με υποψήφιους αγοραστές τη Microsoft και την Intel. Η εταιρεία πιστεύει ότι η Microsoft είναι αυτή που ενδιαφέρεται περισσότερο, καθώς ήδη έχει αγοράσει δύο εταιρείες που εξειδικεύονται στο 5G, τις Metaswitch και Affirmed Networks.

Αυτό το βήμα αναμένεται να είναι η απάντηση της Αμερικής στις προτάσεις 5G της Κίνας, κυρίως της Huawei. Η Nokia έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα 5G, με την ίδια να ανακοινώνει πως θα τροφοδοτεί τον μεγαλύτερο πάροχο του Ηνωμένου Βασιλείου, BT. Μένει να δούμε αν όντως πέσει μέσα στις προβλέψεις της η CCS Insight, καθώς θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να ανακοινωθεί ξανά η εξαγορά της Nokia από τη Microsoft.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Οκτωβρίου 2020 20:59

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.