Apple, Όλες οι ιδεές που την κατηγορούν ότι έχει “κλέψει” μέσα από ένα infographic

Τι έχει περισσότερη σημασία τελικά; Να δημιουργείς κάτι από το τίποτα ή να εξελίσεις κάτι που έχει εφευρεθεί; Και όταν το αποτέλεσμα της εξέλιξης είναι τόσο καλό, είναι λογικό να ξεχνάς από που ξεκίνησε και απλά να απολαμβάνεις αυτό που δημιουργήθηκε; Η Apple έχει το μαγικό ραβδάκι και μετατρέπει οτιδήποτε σε αντικείμενο πόθου.

Στο infographic που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ιδεές που κατηγορείται η Apple ότι έχει “κλέψει” και οδήγησαν στη δημιουργία και εξέλιξη των συσκευών και των υπηρεσιών της.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 23:13

Σχόλια

  • Εεεεεμ, το γραφικο περιβαλλον στους υπολογιστες βγηκε απο τη xerox αλλα ποτε επισημα, το πηρε η apple και το εκλεψε η MS (γνωστή η ιστορία...). Επίσης unix based ειναι, οποτε τι έκλεψε ακριβως ? :P χαχαχαχα

  • Μα όλοι από το Xerox Parc πήραν( ή αν θέλετε έκλεψαν) ιδέες για την απεικόνιση μέσω pixels στις οθόνες!! Στη βιογραφία του Steve Jobs τα λέει ξεκάθαρα για τις επισκέψεις όλων των μετέπειτα "γκουρού" της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο την εποχή εκείνη!

  • Αυτη η εκφραση που χρησιμοποιησατε στο techblog ''Η Apple έχει το μαγικό ραβδάκι και μετατρέπει οτιδήποτε σε αντικείμενο πόθου'' ειναι best ever!!!

  • Μα έτσι θα πηγαίνει πάντα! Όπως και οι ημών πρόγονοι πατούσαν ο ένας πάνω στις θεωρίες του άλλου, έτσι θα πατάει ο ένας στις ιδέες του άλλου για να έχομε ανάπτυξη της τεχνολογίας.

  • Εμένα, που θεωρώ πως είμαι ουδέτερος δεν με χαλάει η εξέλιξη στα υποφαινόμενα, οι μηνύσεις με χαλάνε.
    Είναι λογικό από κάπου να πιάστηκαν και να πήραν ιδέες να φτιάξουν κάτι και κακά τα ψέματα η apple πήρε ιδέες και τις έκανε "αεροπλάνα" ... με λογική εξέλιξη να προσπαθήσουν πάνω στο θέμα και οι υπόλοιπες εταιρείες (και να την προσπεράσουν κατα την ταπεινή μου άποψη).

    Αυτά όμως δεν συμβαίνουν μόνο στην τεχνολογία, συμβαίνουν στα πάντα στη ζωή.
    Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... ;-)

  • Μιλάμε για σοβαρά ποσά.. όσο απόκλιση και από τη πραγματικότητα να έχει για μένα θεωρώ οτί υπάρχει αντιστοιχία με πραγματικό ποσό "διαφυγόντος κέρδους" . θα είναι μάχη τερατωδών διαστάσεων, πολυδάπανη και στο τέλος θα υπάρξει "νικητής" ή "ηττημένος" ;

  • Το περίεργο της υπόθεσης είναι γιατί μετά από την φράση που είπε ο Jobs το 1996 για τούς καλλιτέχνες κάνανε μήνυση στην Samsung? Μήπως αλλάξανε φιλοσοφία από το 1996? Τότε το καλύτερο είναι να αλλάξουν και φιλοσοφία στις τιμές γιατί ΟΚ μας τσαμπουνάνε την και καλά καλύτερη ποιότητα (μην αναφέρω το θέμα με τα γρατζουνισμενα iPhone 5 απο το κουτι) αλλά μην μας γ....... κιόλας.... Το σίγουρο είναι ότι πάντα υπάρχει κάπου μια ιδέα η ένα υπαρχον προιον η ενα concept αν προτιμάτε το οποίο πάντα κινεί την εξέλιξη της τεχνολογιας

    Υ.Σ
    Στο Techblog δεν έχετε μπει ακόμα στην νέα ζώνη ώρας ε??? ;)

  • A! και κάτι άλλο που μόλις παρατήρησα..
    στο κάτω μέρος της σελίδας αναγράφεται πως για τελευταία φορά η σελίδα ενημερώθηκε μόλις χθες..
    δηλαδή σα να λέμε οτί ο πόλεμος ξεκίνησε..το περιεχόμενο είναι ολοφάνερα διαφήμιση του Itunes.
    >>https://en.wikipedia.org/wiki/ITunes_Store

  • Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται στην βιογραφία του..
    Το ζήτημα είναι ότι για όλα αυτά, βρήκαν το τρόπο να τα κάνουν επιτυχία, σε αντίθεση με αυτούς που τα "ανακάλυψαν".
    Νομίζω όλοι μας παραδεχόμαστε το τμήμα marketing της apple.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.